Search
Close this search box.

Ne propustite dodjelu Teatar.hr Nagrada Publike

Dodjela jedinih domaćih nagrada za izvedbene umjetnosti o kojima odlučuje isključivo publika, ove će se godine zbiti 20.11. u Tvornici kulture, a evo tko će sve na njoj nastupati...

Najveće i najzabavnije godišnje druženje domaćih kazalištaraca s publikom, istovremeno i rođendanska zabava najstarijeg neovisnog domaćeg portala u kulturi, ali i koncert, i ove će godine biti dodjela Teatar.hr Nagrada Publike, a zbivat će se 20.11. u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Riječ je dodjeli jedine domaće nagrade za izvedbene umjetnosti o kojoj u potpunosti odlučuje publika, glasajući u deset kategorija – od onih za najbolje predstave i izvođače, pa do kategorija osobe i skandala godine ili pak najprecjenjenije produkcije u sezoni.

Temeljem više od 15.000 glasova u prvom krugu, publika je odabrala nominirane, a tko će od njih na koncu slaviti odlučuje se on-line na adresi http://nagrada.teatar.hr sve do 19. studenoga u 12 sati.

«Naši su čitatelji svojim odabirom nominiranih i ove godine potvrdili da dobro kazalište ne stanuje samo u Zagrebu, da prepoznaju kvalitetu i važnost domaće plesne scene, ali i ukazali na goleme greške domaćih kulturnih politika. Za našu redakciju to je dokaz da se detaljno i kompetentno informiranje javnosti višestruko isplati svima, te poticaj da i dalje nastavimo detaljno izvještavati o domaćim izvedbenim umjetnostima, jer bez publike i njezine podrške, odnosno pretplata, opstanak portala Teatar.hr ne bi bio moguć.», komentirala je nominacije urednica portala Nora Krstulović.

Da je osim portala, simpatije struke i široke publike osvojila i sama nagrada, dokazala je lanjska, vrlo neformalna dodjela, za koju se tražila ulaznica više, a da tako bude i ove godine pobrinuli su se organizatori koji najavljuju atraktivan glazbeni program.

«Nastupat će isključivo kazalištarci koji su proteklih sezona u kazalištu svirali i pjevali, ili glazbenici koji su za kazalište stvarali, no za razliku od prošle godine, svi će glazbeni brojevi biti – premijerni, i uvježbani isključivo za dodjelu.Sve to ne bi bilo moguće bez golemog truda svih izvođača koji nastupaju volonterski i na tome im najsrdačnije zahvaljujemo.», kaže umjetnički ravnatelj dodjele, Vedran Peternel.

Među brojnim izvođačima tako će se - uz neke goste iznenađenja - u neobičnim i neočekivanim kombinacijama, naći i Gustav Barišin, Mislav Čavajda, Ivan Đuričić, Ksenija Erker, Bojan Gagić, Miodrag Mijo Gladović, Klapa Grdelin, Hana Hegedušić, Petra Hrašćanec, Nataša Janjić Lokas, Miroslav Miro Manojlović, Tena Novak, Tin Ostreš, Igor Pavlica, Damir Prica Kafka, Zoran Prodanović Prlja, Ivana Rushaidat, ansambl predstave 'Šuma, Drvo, Skoro, Skroz' i Nenad Sinkauz, a zapjevat će i voditelji – Nina Violić i Miran Kurspahić.

Nakon završetka službenog dijela programa, zabava će u Tvornici potrajati do sitnih sati, i to uz zvuke Radio 808 Sound Systema, najjačeg DJ crewa u regiji.

Ulaznice za dodjelu po cijeni od 40 kuna u pretprodaji i 45 kuna na sam dan dodjele, nabaviti se mogu na svim prodajnim mjestima Tvornice kulture, kao i on-line u sustavu Entrio; VIP kompleti nazvani 'Pometova trpeza' u on-line shopu Teatra.hr, a sav ostvareni prihod namijenjen je daljnjem radu portala.

Dodjela TNP nikako ne bi bila moguća bez svesrdne pomoći partnera na čelu s Tvornicom kulture i tvrtkom Rokaj production systems, donatora - tvrtki SPAN i Studio Mila, Grada Rijeke te medijskih partnera, Radija 808, portala Ravno do dna i Studentske televizije, koja će i ove godine snimati cijelu ceremoniju.

Dodjela Teatar.hr Nagrada Publike započinje 20. studenoga u 21 sat, no 'zagrijavanje' i neformalno druženje započinje već u 20 sati, o čemu više informacija potražite na http://nagrada.teatar.hr

Komentirajte

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE