Naslovnica > PREDSTAVE > Majka i dijete (GK Sisak)

Majka i dijete (GK Sisak)

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Četiri priče o disfunkcionalnim obiteljskim odnosima, u samo godinu dana po drugi put premijerno stižu na domaće repertoare, ovaj put u produkcijskoj suradnji GK Sisak i UAOS, i režiji Roberta Raponje.

Najslavniji norveški dramatičar nakon Ibsena, njegova je sušta suprotnost. Jon Fosse zakleti je protivnik  protivnik psihološkog realizma i majstor minimalizma, u čijim se tekstovima drame zapravo odvijaju ispod površine dramskog teksta.

U Hrvatskoj je prvi put igran 2003., kad je na scenu HNK Split Nenni Delmestre postavila njegove Varijacije o smrti. U međuvremenuZlatko Sviben postavio je na Osječkom ljetu kulture Mir, a Dino Mustapić u ZKM – Noć pjeva pjesme svoje - sve u svemu zamenarivo malo za jednog od najizvođenijih i najprevođenijih suvremenih autora.

Ta je činjenica, barem statistički popravljena lanjskom premijerom HNK Varaždin, predstavom Majka i dijete, a  koja je zapravo bila koloplet četiriju Fosseovih jednočinki - Majka i dijete (1997), Popodne (2000), Posjet (2000), Spavaj, dijete moje, spavaj (2000).

Četiri priče o disfunkcionalnim obiteljskim odnosima, u samo godinu dana po drugi put premijerno stižu na domaće repertoare, ovaj put u produkcijskoj suradnji GK Sisak i UAOS, i režiji Roberta Raponje.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE