Naslovnica > PREDSTAVE > Majka i dijete (GK Sisak)

Majka i dijete (GK Sisak)

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Četiri priče o disfunkcionalnim obiteljskim odnosima, u samo godinu dana po drugi put premijerno stižu na domaće repertoare, ovaj put u produkcijskoj suradnji GK Sisak i UAOS, i režiji Roberta Raponje.
autorski tim funkcija
Jon Fosseautor teksta
Robert Raponjaredatelj
izvođači uloge
Ivan Ćaćić
Vlasta Ramljak

Najslavniji norveški dramatičar nakon Ibsena, njegova je sušta suprotnost. Jon Fosse zakleti je protivnik  protivnik psihološkog realizma i majstor minimalizma, u čijim se tekstovima drame zapravo odvijaju ispod površine dramskog teksta.

U Hrvatskoj je prvi put igran 2003., kad je na scenu HNK Split Nenni Delmestre postavila njegove Varijacije o smrti. U međuvremenuZlatko Sviben postavio je na Osječkom ljetu kulture Mir, a Dino Mustapić u ZKM – Noć pjeva pjesme svoje - sve u svemu zamenarivo malo za jednog od najizvođenijih i najprevođenijih suvremenih autora.

Ta je činjenica, barem statistički popravljena lanjskom premijerom HNK Varaždin, predstavom Majka i dijete, a  koja je zapravo bila koloplet četiriju Fosseovih jednočinki - Majka i dijete (1997), Popodne (2000), Posjet (2000), Spavaj, dijete moje, spavaj (2000).

Četiri priče o disfunkcionalnim obiteljskim odnosima, u samo godinu dana po drugi put premijerno stižu na domaće repertoare, ovaj put u produkcijskoj suradnji GK Sisak i UAOS, i režiji Roberta Raponje.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter