Naslovnica > PREDSTAVE > Surprised Body Project – Zagreb

Surprised Body Project – Zagreb

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Kraj prve i ulazak u drugu polovicu stoljeća postojanja Studio za suvremeni ples obilježit će koprodukcija s norveškom plesnom skupinom Wee company iz Osla.

Surprised Body Project međunarodni je projekt što ga je talijanski koreograf Francesco Scavetta, dosad postavio u 19 zemalja s 19 odabranih plesnih kompanija, a odabir 20. partnera pao je na Zagreb i Studio za suvremeni ples koji će tom koprodukcijom zaokružiti i obilježavanje prvih pola stoljeća postojanja.

Izvedbenu jezgru predstave čini Scavettina plesna skupina Wee company koja se bavi istraživanjem vidljivosti tijela i pokreta kroz suradnju s glazbenicima i drugim plesačima. Predstava je inspirirana dopuštanjem utjecaja na tijelo i iznenađenjem koje time rezultira.

Konkretno, kaže službena najava, zagrebačka produkcija bavi se "kvalitetom pokreta u plesu, koreografskim i kompozicijskim pitanjima, istraživanjem vidljivosti tijela i pokreta kao središnjeg elementa. Izazov je pojačati svijest o tijelu, koje se približava kretanju izbjegavajući navike i rutine, držeći ga u stanju neizvjesnosti, stalnoj napetosti između pada i vraćanju ravnoteži . Pokret koji se ne pokazuje, ali se događa".

Ukratko, manipulacija nepovezanim tijelom, stalna mijena  fluidnosti i deformacije, humor i zaigranost, teme su kojima se bavi ovaj plesni projekt.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter