Naslovnica > PREDSTAVE > Surprised Body Project – Zagreb

Surprised Body Project – Zagreb

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Kraj prve i ulazak u drugu polovicu stoljeća postojanja Studio za suvremeni ples obilježit će koprodukcija s norveškom plesnom skupinom Wee company iz Osla.
autorski tim funkcija
Nenad Kovačicskladatelj
Gjoril Bjercke Saetherkostimograf
Marinko Maričicoblikovatelj svjetla
Branko Puceković - Pucoblikovatelj zvuka
Mirna Hermanprevoditelj
Tina Ivezićgrafički dizajner
Stefano Stacchinidizajner svjetla
Francesco Scavettakoreograf
Francesco Scavettaautor koncepta
Danko Stjepanovićfotograf
Nenad Sinkauzskladatelj

Surprised Body Project međunarodni je projekt što ga je talijanski koreograf Francesco Scavetta, dosad postavio u 19 zemalja s 19 odabranih plesnih kompanija, a odabir 20. partnera pao je na Zagreb i Studio za suvremeni ples koji će tom koprodukcijom zaokružiti i obilježavanje prvih pola stoljeća postojanja.

Izvedbenu jezgru predstave čini Scavettina plesna skupina Wee company koja se bavi istraživanjem vidljivosti tijela i pokreta kroz suradnju s glazbenicima i drugim plesačima. Predstava je inspirirana dopuštanjem utjecaja na tijelo i iznenađenjem koje time rezultira.

Konkretno, kaže službena najava, zagrebačka produkcija bavi se "kvalitetom pokreta u plesu, koreografskim i kompozicijskim pitanjima, istraživanjem vidljivosti tijela i pokreta kao središnjeg elementa. Izazov je pojačati svijest o tijelu, koje se približava kretanju izbjegavajući navike i rutine, držeći ga u stanju neizvjesnosti, stalnoj napetosti između pada i vraćanju ravnoteži . Pokret koji se ne pokazuje, ali se događa".

Ukratko, manipulacija nepovezanim tijelom, stalna mijena  fluidnosti i deformacije, humor i zaigranost, teme su kojima se bavi ovaj plesni projekt.

 

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE