Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Izvoz: Tri nagrade iz Tivta u Zagreb

Izvoz: Tri nagrade iz Tivta u Zagreb

Dvije glumačke i nagrada za najbolju predstavu, stižu s festivala 'Purgatorije' u Tivtu.
Share on facebook
Share on twitter

Predstava Odisej nastala u koprodukciji sedam regionalnih kazališta, najbolja je predstava 8. Purgatorija, odlučio je žiri te manifestacije većinom glasova.

Predstavi Filomena Marturano Gradskog pozorišta iz Podgorice i Centra za kulturu iz Tivta, jednoglasno je pripala specijalna nagrada za umjetničko dostignuće na ovogodišnjem Festivalu mediteranskog teatra. U obrazoloženju se ističe da je nagrada dodijeljena „kao poseban doprinos na istrajavanju u izboru mediteranskih tema i namjeri da se doprinese specifičnosti koncepta Festivala“.

Tako je sinoć odlučio žiri, kojim je predsjedavao teatrolog dr Darko Antović, a činili su ga još producent Zoran Živković, glumica Vesna Vujošević, redatelj Petar Pejaković i dramaturginja i publicistkinja Dragana Tripković, nakon osam predstava odigranih u službenoj konkurenciji tivatskog festivala.

U naslovnoj ulozi najbolje predstave je Ozren Grabarić, kojem je jednoglasno pripala nagrada za najbolje glumačko ostvarenje ovogodišnjih Purgatorija. Na isti način žiri je donio odluku o najboljoj glumci - Elizabeti Kukić, koja je tumačila glavnu ulogu u Gospođi ministarki Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba.

Saši Torlakoviću, koji je tumačio lik Thomasa Manna u predstavi Čarobnjak Narodnog pozorišta iz Sombora, većinom glasova žirija je pripala nagrada za glumačku bravuru.

Nagrada Ivana Tomičić koju dodjeljuje tivatski Centar za kulturu, ove godine je dodijeljena Anđelki Kovačić, poslovnoj tajnici i blagajnici te tivatske institucije, i to „za izuzetan doprinos u razvoju pozorišnog izraza“.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE