Search
Close this search box.

Muke po Iveku iliti Tr…Tr…Trnje – Tr…Tr…Trešnjevka

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Farsa Ray Cooneya o dvostrukom životu jednog bigamista postaje lokalizirana Histrionska travestija o Purgerima i Tovarima.
autorski tim funkcija
Marko Vodeničaroblikovatelj zvuka
Nino Škrabeautor teksta
Ray Cooneyautor predloška
Dražen Dundovićoblikovatelj svjetla
Elvira Ulipkostimograf
Zlatko Vitezproducent
Želimir Mesarićredatelj
Miljenko Sekulićscenograf

Redatelj, glumac i dramatičar Ray Cooney autor je najdugovječnije komedije na West Endu, Run For Your Wife, koja se tamo održala čak devet godina, odnosno odigrana je preko 2500 puta. Uspješno je izvođena i na Broadwayu, a domaću je publiku upoznala u zagrebačkoj Komediji 1990., gdje je kasnije igran i nastavak Uhvaćen u mrežu.

Rečeni je tekst kod nas postavljan nekoliko puta pod naslovom Kidaj od svoje žene, a posljednji put 2010. godine u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića. Glumačka družina Histrion odlučila je pak isti tekst lokalizirati, pa se u obradi što je potpisuje Nino Škrabe glavni lik taksist John Smith pretvara u Ivana Kovača.

U izvorniku Smith uspješno vodi dvostruki život: U jednom dijelu grada ima jednu ženu, u drugom drugu, te raspored kad koju viđa…i sve savršeno funkcionira do trenutka u kojem zbog pljačke u kojoj je bio žrtva policija ne počne istraživati… Johnu se poremetio raspored, a u bolnici gdje je završio nakon pljačke saznalo se da živi na dvije adrese. Hoće li, uz (nevoljku) pomoć jednog susjeda, nakon niza komičnih situacija zabune, zamjena identiteta i spleta laži, John uspjeti sačuvati svoju tajnu?

U histrionskoj je obradi radnja smještena u današnji Zagreb, a Kovač vodi dvostruki život kao Ivek Purger i kao Ive Tovar?!?

Istovremeno ima dvije žene: jednu na Trnju, a drugu na Trešnjevci. Marica Kovač je Dalmatinka, obožava Mišu Kovača i navija za Hajduk, a Barbara Kovač je Purgerica, rockerica i navijačica Dinama…
Naravno, spomenute supruge jedna za drugu ne znaju sve do trenutka u kojem naš Ivek ili Ive doživi nezgodu koja poremeti njegov svakodnevni raspored, nakon čega se nad njegova dva doma i dva braka (plavi i bili), nadvija prava pravcata oluja u kojoj se uz Iveka i njegove gospođe, vrte još i otkvačeni susjedi, uvrnuti policajci i znatiželjni novinari…

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE