Dodjelom nagrada zatvoren ‘Gavella i Europlakat Fair’

Jučer je, prije izvedbe predstave “Četvrta sestra” Janusza Glowackog, održana ceremonija dodjele nagrade najboljoj glumici i najboljem glumcu u premijernim predstavama kazališta “Gavella” u sezoni 2012./2013.

  

Žiri, sastavljen od vjernih posjetitelja teatra u Frankopanskoj, u sastavu: Ksenija Fogel, Ivana Schenner, Marija Dunatov, Nevenka Kotarski, Zdravko Ivandić, Emil Kelcher te Pero Popović, predsjednik povjerenstva, najbolje su glumce trebali pronaći u šest ovosezonskih premijernih naslova, a to su "Antigona", "Odisej", "Fine mrtve djevojke", "Push Up 1-3", "Candide ili optimizam" i "U ime novca".

Najboljom glumicom sezone proglašena je Dijana Vidušin, a najboljim glumcem Ozren Grabarić.

Nagrade su dobitnicima uručene 20. lipnja, na zatvaranju festivala 'Gavella i Europlakat Fair' tijekom kojega je od 1. lipnja prikazano 15 predstava s repertoara tog kazališta.

Dijana Vidušin, izvođačica je koja nikad ne staje u istraživanju likova koje igra, ocijenilo je povjerenstvo. U 'Odiseju' se uvjerljivo prebacivala iz uloge u ulogu, a u 'Antigoni' gradila emotivni 'puzzle' nježne, hrabre, lomljive i ponosne Antigone, dodaje se u obrazloženju.

Za Ozrena Grabarića, navodi žiri, slobodno se može reći da je kazališni prvak, s obzirom na broj predstava u kojima igra i kompleksnost uloga koje u njima tumači.

'Izvrsnost, vatromet talenta, razigranost i bujica nepresušne energije utkane su i u njegove ovosezonske uloge, u Odiseja – kukavicu, oportunista, senilnog, demistificiranog antiheroja; i u Kreonta – sjajnog i na štulama, u staroj 'Antigoni', no još moćnijeg sada kad se spustio s njih, postavši suvremeni političar, vladar s ljudskim licem spreman posegnuti za nasiljem i pristati na truli kompromis', stoji u obrazloženju.

 

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.