Search
Close this search box.

Izložak br. 49

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Da biste se od potpunog ignoranta pretvorili u gorljivog zagovornika suvremene umjetnosti potrebno je samo da joj neprestano budete izloženi. Te i još neke teze Nicka Hornbya, u MUO dovodi Damir Poljičak.
autorski tim funkcija
Nick Hornbyautor predloška
Damir Poljičakautor
Damir Poljičakredatelj
izvođači uloge
Damir Poljičak

Riječ je o scenskoj adaptaciji kratke priče Nicka Hornbya pod nazivom Nipple Jesus, koja je objavljena u zbirci Speaking With The Angel što ju je Hornby uredio za Penguin, a dio čijeg prihoda bio je namijenjen organizaciji Treehouse koja pomaže u edukaciji autistične djece.

Glavni lik Nipple Jesusa je Dave, noćni čuvar u jednom muzeju, a čija je jedina kvaliteta - kako sam kaže - to što je ‘golem’. Kroz njega Hornby progovara o religiji, politici, seksu, obitelji i financijskoj odgovornosti, ali i o umjetnosti i njezinoj poziciji u društvu. Naime, taj će se bivši se izbacivač sada u ulozi muzejskog čuvara na osebujan način suočiti sa svim rečenim pitanjima, a poglavito s onim o smislu umjetnosti.

Provodeći radno vrijeme pokraj jednog provokativnog izloška, potaknut na razmišljanje, postupno mijenja svoje dotadašnje stavove i svoju zaštitarsku ulogu počinje shvaćati vrlo osobno, braneći svim srcem povjereno mu umjetničko djelo od kritika i napada zgrožene javnosti.

Izložak br. 49, što ga režira i izvodi Damir Poljičak, prikladno se igra u predvorju MUO i to za samo 50 gledatelja.

 

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE