Login za korisnike

Trebalo bi prošetati psa

Franka Perković režira nagrađeni tekst Tomislava Zajeca u produkciji ‘iznenađenja’ Drame HNK u Zagrebu.

***

Tomislav Zajec (Zagreb, 1972.) hrvatski je pjesnik, dramatičar i romanopisac. Završio je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti, a apsolvirao filozofiju i kroatologiju na Hrvatskim studijima. Objavljuje poetske ciklusea u književnim časopisima, zbirke poezije i romane te drame koje se izvode i na radiju.

Četverostruki je dobitnik nagrade Marin Držić, za dramska djela Atentatori, Dorothy Gale, Spašeni Trebalo bi prošetati psa.

Upravo potonja drama nagrađena Držićem u ožujku 2013.  samo nekoliko mjeseci kasnije postaje premiejrni naslov HNK  u Zagrebu, i to neplaniran u tekućoj sezoni, ali ujedno i jedini čija je inscenacija izmještena iz matične zgrade i smještena na specifičnoj lokaciji dvorišta Zagrebačkog pelsnog centra.

Službena najava kaže kako je posrijedi tekst u kome se isprepliću sudbine oca, sina i jedne žene, na suptilan način raspreda klupko prošlosti i sadašnjosti.

Naoko jednostavna drama u sebi nosi složenu strukturu odnosa opterećenih izrečenim, ali još više neizrečenim riječima. A pas? Psa treba šetati svakoga dana nekoliko puta, bez obzira tko ga vodi na uzici.

autorski tim
Maja Filičić Ivezićasistent redatelja
Zoran Mihanovićoblikovatelj svjetla
Mario Lekokostimograf
Tomislav Zajecautor teksta
Franka Perkovićredatelj
Ivan Marušić – Klifautor videa
Goran Ferčecdramaturg
Bojan Gagićoblikovatelj zvuka
Ivo Knezovićscenograf

izvođači
Bojan NavojecMuškarac
Daria Lorenci FlatzŽena
Vlatko DulićOtac

Odgovori