Naslovnica > PREDSTAVE > Les Corbeaux

Les Corbeaux

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Duet koji je zapravo tri, čovjek koji je zapravo ptica, ali i kist, odnosno novi projekt vojvođansko-francuskog kazališnog čarobnjaka, Josefa Nadja.
autorski tim funkcija
Rémi Nicolasoblikovatelj svjetla
Christian Scheltensoblikovatelj svjetla
Clément Diratscenograf
Julien Fleureauscenograf
Alexandre de Montescenograf
Jean-Philippe Dupontoblikovatelj zvuka
Akosh Szelevényiskladatelj
Josef Nadjkoreograf

Josef Nadj i njegov dugogodišnji suradnik, multi-instrumentalist Akosh Szelevényi, u ovoj se predstavi, kako joj i ime kaže - bave jednim od zaštitnih znakova njihove rodne Vojvodine - vranama.

Te iznimno inteligente ptice u nekim kulturama simboliziraju magiju, u drugima božanstva, au onoj ovdašnjoj najčešće smrt, Nadj upravo na tom simbolizmu i s njim povezanim slikama gradi ovaj duet za troje - njega samo, Akosha i - papir.

Dijelom instalacija, dijelom meditativni koncert, a dijelom performans, predstva - kao i uvijek kod Nadja - barata impresivnim scenskim slikama čije je tumačenje prepušteno oku promatrača, pa izvođač uronjen u crnilo može biti čovjek kojeg guta mrak, ali i ptica utopljena u naftnoj katastrofi...

Pišemo li sami vlastitu sudbinu ili je za nas ispisuje mrak kojim smo okruženi i čijim ćemo dijelom neminovno postati, samo je jedno od pitanja što ih bivajući istovremeno i ptica i kist, postavlja Josef Nadj.

Rencontre avec Josef Nadj - Les Corbeaux

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE