Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Kako fabricira zagrebački Ured za kulturu

Kako fabricira zagrebački Ured za kulturu

Prema tvrdnjama pomoćnika Pročelnika Ureda za kulturu, obrazovanje i sport, Tedija Lušetića, Maloj sceni dotacije su osporene zato jer su članovi nadležnog Kulturnog vijeća bili 'šokirani' iznosima honorara pojedinih suradnika. A kad tamo...
Share on facebook
Share on twitter

Gostujući danas u emisijji Hrvatske televizije naslovljenoj Hrvatska uživo, pomoćnik pročenika Ureda za kulturu, obrazovanje i sport, Tedi Lušetić, izjavio je - među inim - da je smanjivanje dotacije kazalištu Mala scena posljedica činjenice da je jedna ugledna scenografkinja koja s tim istim kazalištem surađuje, a sjedi u gradskom Vijeću za kazalište - bila šokirana iznosima koji se isplaćuju nekim redateljima.

Veći i letimični pregled sastava Vijeća svakome iole upućenom u domaću kazališnu scenu dovoljan je da 'inkriminiranu' osobu identificira kao - Dinku Jeričević.

Rečena je gospođa trenutno u Azerbajdžanu, gdje - vidiš vraga - radi predstavu s Ivicom Šimićem, pa pojma nije imala da Grad Zagreb potencijalno zatvaranje Male scene pravda njezinim navodnim stavovima.

"Nakon što sam vidjela iznose koje je Grad odobrio temeljem preporuka vijeća, odnosno nakon što sam shvatila s koliko će sredstava Grada raspolagati Mala scena, telefonom sam obavijestila članove Vijeća čiji sam do tad bila član, da više u toj raboti ne želim sudjelovati", rekla nam je telefonom Dinka Jeričević.

Pojasnila je i kako nije bila šokirana honorarima koji se isplaćuju u Maloj sceni već činjenicom da su se pred Vijećem odjednom pojavili iznosi honorara, premda u prethodnim godinama njezinog rada u Vijeću ti podaci nikad nisu bili dostupni.

"Očito je da je Ured odlučio o iznosima, Vijeće s tim nije imalo nikakve veze", rekla nam je Jeričević i dodala kako je posebno inzistirala da se prekine kolonijalna praksa isplaćivanja astronomskih honorara strancima u domaćim teatrima, na uštrb domaćih autora, ali te njezine primjedbe - nisu pale na 'plodno tlo'...

Stoga će, najavljuje Jeričević, podnjeti tužbu protiv odgovornih osoba u Gradu, a koje su proizvoljnim tumačenjem njezine stavove iskoristile kao opravdanje svojih dubioznih odluka.

 

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

One Response

  1. JADAN MALI TEDI BEAR,- IZGLEDAO JE IZGUBLJEN U SVEMIRU.PRED ISTINOM / I VITOMIROM!/ NIJE IMAO ŠANSE.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI