Naslovnica > PREDSTAVE > Iz Kabula s ljubavlju tu

Iz Kabula s ljubavlju tu

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Opasna osveta nevjerojatnog čovjeka s drvenom glavom protiv povratka smaka svijeta na nemogući način ili kazalište kako va vidi domaći strip-maher - Dubravko Mataković
autorski tim funkcija
Septicaskladatelj
Dubravko Matakovićautor teksta
Dubravko Matakovićscenograf
Dubravko Matakovićkostimograf
Dražen Ferenčinaredatelj

2007. godine Gradsko kazalište 'Joza Ivakić' iz Vinkovaca izazvalo je senzaciju odlukom da na repertoar stavi predstavu Iz Kabula s ljubavlju  po tekstu enfant terriblea domaće strip scene - Dubravka Matakovića. Predstava o čijem su se nastanku navodno vodili pet godina dugi pregovori na koncu je postala najveći hit vinkovačkog teatra, a njezinu je radnju sam autor prepričao ovako: “Jedan posve običan dan u životu starog Vinkovčanina sa sitnijim genetskim anomalijama- Glištuna Gmižića i njegove supruge Prcmilke Gmižić, rođene Učkur. Vrag dolazi po svoje… Čudo hrvatske naive… Misija UN-a… Komšija na steroidima…Kokoš zvana Žudnja…Paklenski plan i krvava osveta doktora Gajgera… Miroslav Krleža s dozvolom za ubijanje… Život na rasjelini dviju bazaltnih ploča… Akcija! Živci! Paranormalno! Sado-mazo! Gej! Neviđeni zalasci sunca ! Vječita borba između zla i gorega! Kulturološki jaz i tome slično! I to sve samo zato što smo Hrvati!

Pet godina kasnije, na dan za kad su zloguka proročanstva predskazivala kraj svijeta, vinkovački teatar odlučio je publici ponuditi priliku da vidi i nastavak urnebesne priče o Gmižićima, nazvan Iz Kabula s ljubavlju tu (Iz Kabula s ljubavlju 2) i podnaslovljen "Opasna osveta nevjerojatnog čovjeka s drvenom glavom protiv povratka smaka svijeta na nemogući način"

Tekst je i opet napisao sam Mataković, dok se režije prihvatio Dražen Ferenčina.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE