Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Otkaz prvaku dubrovačkog teatra zbog – pljuvanja

Otkaz prvaku dubrovačkog teatra zbog – pljuvanja

dugotrajni sukob prvaka dubrovačkog Kazališta Marina Držića, Frane Perišina, i ravnatelja te kuće, Petra Miše Mihočevića, kulminarao je - otkazom.
Share on facebook
Share on twitter

Posljedica nedavnoga sukoba dubrovačkoga glumca Frane Perišina i ravnatelja Kazališta Marina Držića, Petra Miše Mihočevića, odluka je potonjeg da svomu prvaku ne produži ugovor o radu i da prestane isplaćivati naknadu za njegovo podstanarstvo.

Cijela je priča dospjela u medije kada nije održana četvrta izvedba najnovije predstave  dubrovačkog kazališta, rock bajke Ivana, a zbog odlaska na bolovanje Frane Perišina, koji u predstavi glumi tri sporedne uloge.

Mihočević je izjavio kako se za takve poteze u bijelom svijetu završava karijera, na što mu je Perišin uzvratio da se "razbolio zbog neetičkog ravnanja kazališnog diletanta Petra Miše Mihočevića i da jedva čeka da mu se zdravlje poboljša i da nastavi s radom".

Nekoliko dana nakon tih izjava, 5. travnja, Perišinu je prvo stiglo pismo iz kazališta u kojemu mu poručuju da "mu žele brzo i trajno ozdravljenje i neka se odmara u miru, a kazalište će ga pozvati kada to bude potrebno", te mu je dva dana poslije stigla obavijest kako mu ugovor o radu neće biti produžen.

"Mihočević je nesposoban čovjek bez zanimanja, koji nikada nije bio umjetnički ravnatelj ičega i koji mi se u lice usudio reći da nema pojma što je dramaturgija. Pretvara kazalište dramskog usmjerenja u kvaziglazbeni teatar, koji je pak pokriće ili paravan za neke druge djelatnosti. No to je već problem vlasnika kazališta, a u buduće zasigurno i drugih nadležnih službi.
Diletant Mihočević je svjestan da nije stručan i da malo zna, zapošljava nekompetentne ljude, grlati potporanj, koji će ga zadržati na čelu kazališta. On je smrt za kazalište u Dubrovniku, a u bijelom svijetu u kazalištu bi jedino mogao derati karte
", izjavio je za Vijesnik Frane Perišin.

"Otišao sam na bolovanje iz psihičkih razloga. Tri dana nisam ništa jeo i bojao sam se da ću nekoga udariti, pa sam pomislio da bi bilo bolje da odem na bolovanje«, objasnio je i pritom dodao kako još uvijek ne može shvatiti da »jedan neetični i nekazališni čovjek, koji je usput rečeno izbačen iz Dubrovačkih ljetnih igara jer je napravio privatni, a ne programski dug, postavljen na čelo kazališta. Adio pameti! Pa gdje to ima!?", nastavlja  Perišin.

I prije nego što je dobio obavijest  o neproduživanju ugovora o radu, , piše Vijesnik, Frane Perišin zahtijevao je da se hitno sazove interni sastanak umjetničkog ansambla i predstavnika Grada kao vlasnika teatra, kako bi se razgovaralo o smjeru kojim teatar ide. Naime, u dvije posljednje sezone – a Petar Mihočević je ravnatelj KMD od srpnja 2004. godine – od pet premijera čak dvije su glazbene, Dan od amora i Ivana, i to obje u režiji Vlade Štefančića.

Na sve ovo ravnatelj KMD odgovara: "Dok je bio na bolovanju, pljuvao je po meni i po kazalištu. To nije moj problem, to je izvan mene".

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE