Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Marina Abramović za Givenchy

Marina Abramović za Givenchy

Modna kuća Givenchy angažirala je performericu kao jedno od zaštitnih lica svoje kampanje za proljeće / ljeto 2013. [FOTO]
Share on facebook
Share on twitter

Pomniji pratitelji mode znat će da 'ljubav' Marine Abramović i kuće Givenchy - 'cvate'  već neko vrijeme. Naime, njezina retrospektivu u MoMi je završila spektakularnim prijemom koji je umjetnici u čast organizirala modna kuća Givenchy, a čiji je  kreativni direktor Riccardo Tisci, dugogodišnji prijatelj Marine Abramović, čak izrazio želju da upravo ona osmisli njegovu iduću reviju. Svima koji je pak iznenadila sklonost ‘kraljice performasa’ modi, Abramović je tom prigodom poručila: ‘Volim modu, volim taštinu i nimalo se ne sramim toga‘, i to obučena u Givenchy jaknu napravljenu od - 101 zmije!

marinathumb

Rečeni citat iste je te 2010. godine  inspirirao organizatore Dove Fashion.hr, koji su godišnje izdanje tog modnog događanja, ali i kompletnu oglasnu kampanju odlučili posvetiti baš – Marini Abramović.

U međuvremenu Abramović nije nosila reviju za Givenchy, ali se zato ovih dana pojavila u njihovoj reklamnoj kampanji za sezonu proljeće / ljeto 2013. i to u društvu Kate Moss, Mariacarle Boscono, José María Manzanaresa, Jareda Buckhiestera i Francisca Peralta.

“To su ljudi koje volim i koji vole mene.  Radi se o obitelji  —  nečemu što je u današnje doba teško naći. O stvarnim ljudima, od kojih smo, bez imalo napora, uzeli ono najbolje”, pojasnio je neobičan line-up modela Tisci osobno.

Kampanju su fotografirali Mert Alas i Marcus Piggott, stilistica je bila Carine Roitfeld, a grafički dizajn potpisuje dvojac M/M.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI