Login za korisnike

Shut up and dance

Iz legendarne berlinske hedonističke meke, kluba Berghain u Rijeku stiže flash-back na 2007. godinu.

***

Davne 2007. godine dojavili smo vam kako su dvije berlinske znamenitosti, čuveni Staatsballett i legendarna hedonistička meka, klub Berghain, udružili snage kako bi izbrisali granicu između ‘visoke’ i ‘popularne’ umjetnosti. U njihovoj koprodukciji nastao je projekt ‘Updated’, a koji je u Berghainu premijerno izveden 27. lipnja iste godine.

Posrijedi je bio multimedijalni projektu koji je osim pet koreografija, uključivao i pripadajući soundtrack, a želja mu je bila u klub dovesti klasičnu publiku, jednako kao i onu klupsku odvesti u kazalište.

Koreografi i izvođači projekta bili su članovi Staatsballetta: Xenia WiestMartin BuczkóKathlyn PopeNadja Saidakova te nekadašnji prvak zagrebačkog, a tada berlinskog Baleta – Ronald Savković. Glazbu je pak potpisalo pet vodećih Berghainovih producenta elektronske glazbe, nsi.(Tobias Freund & Max Loderbauer), Sleeparchive, Âme, Luciano, The 7th Plain (LukeSlater), a soundtrack predstave zaradio je recenziju u The Guardianu s 5 od mogućih 5 zvjezdica.

Vlastiti udio u rečenom projektu, naslovljen Shut up and dance Ronald Savković, koji je u međuvremenu postao ravnatelj Baleta HNK Rijeka, postavlja za ansambl istog kao svoj prvi autorski projekt u mandatu, a glazbu će u toj novoj interpretaciji potpisati  - Rene Beer.


Odgovori