Search
Close this search box.

Shut up and dance

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Iz legendarne berlinske hedonističke meke, kluba Berghain u Rijeku stiže flash-back na 2007. godinu.
autorski tim funkcija
Rene Beerskladatelj
Aleksandar Nošpalkostimograf
Ronald Savkovićkoreograf
Ronald Savkovićredatelj
Ersilia Nikpaljasistent koreografa
Dalibor Fugošićoblikovatelj svjetla

Davne 2007. godine dojavili smo vam kako su dvije berlinske znamenitosti, čuveni Staatsballett i legendarna hedonistička meka, klub Berghain, udružili snage kako bi izbrisali granicu između ‘visoke’ i ‘popularne’ umjetnosti. U njihovoj koprodukciji nastao je projekt ‘Updated’, a koji je u Berghainu premijerno izveden 27. lipnja iste godine.

Posrijedi je bio multimedijalni projektu koji je osim pet koreografija, uključivao i pripadajući soundtrack, a želja mu je bila u klub dovesti klasičnu publiku, jednako kao i onu klupsku odvesti u kazalište.

Koreografi i izvođači projekta bili su članovi Staatsballetta: Xenia WiestMartin BuczkóKathlyn PopeNadja Saidakova te nekadašnji prvak zagrebačkog, a tada berlinskog Baleta – Ronald Savković. Glazbu je pak potpisalo pet vodećih Berghainovih producenta elektronske glazbe, nsi.(Tobias Freund & Max Loderbauer), Sleeparchive, Âme, Luciano, The 7th Plain (LukeSlater), a soundtrack predstave zaradio je recenziju u The Guardianu s 5 od mogućih 5 zvjezdica.

Vlastiti udio u rečenom projektu, naslovljen Shut up and dance Ronald Savković, koji je u međuvremenu postao ravnatelj Baleta HNK Rijeka, postavlja za ansambl istog kao svoj prvi autorski projekt u mandatu, a glazbu će u toj novoj interpretaciji potpisati  - Rene Beer.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE