12. Performance Art Festival u Osijeku

12. Performance Art Festival, koji se održava 17. i 18. listopada, u izboru Ivana Faktora predstavit će performanse Marijana Crtalića, Siniše Labrovića, Kate Mijatović i Zorana Pavelića.

  

Osječki festival performansa osnovan je 2001. te je u svojih dvanaest godina postojanja predstavio brojne hrvatske i međunarodne autore. Do sada su u fokusu festivala bili različiti autorski, žanrovski i medijski pristupi performativnom u okviru vizualnih, audiovizualnih i izvedbenih umjetnosti, te se ove godine festival okreće svojim počecima, nastojeći propitivati umjetničke pozicije vizualnih i multimedijskih umjetnika. Privremeno napuštajući okvire scenske izvedbe, kazališnih postupaka, dramatizacije pokreta i plesa, festival se vraća performansu kao umjetničkoj formi kakva je nastala u okrilju vizualnih umjetničkih praksi. Fokus je stoga usmjeren na etablirane autore s domaće umjetničke scene čiji je rad posljednjih desetljeća najupečatljivije realiziran u toj umjetničkoj formi.

 

Program:

srijeda, 17. listopada

20 sati / bivše kino Zvečevo (Šamačka 5)
Marijan Crtalić: Svijetu reci da svoj narod Hrvat ljubi

20.30 sati / vrt hotela Royal (ulaz iz Šamačke)
Zoran Pavelić: Koncentracija

četvrtak, 18. listopada

11 sati / Trg A. Starčevića / centar grada
Siniša Labrović: Put

20 sati / bivše kino Zvečevo (Šamačka 5)
Kata Mijatović: Caffe 'Everybody…'

 

12. Performance Art Festival je realiziran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, u organizaciji Udruge M-art iz Osijeka.

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.