Naslovnica > PREDSTAVE > Instant seksualni odgoj

Instant seksualni odgoj

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Provokativna ali kažu edukativna predstava o gubljenju nevinosti, pulske Kazališne udruge FERR nastale u glazbenoj suradnji s grupom Nola.
autorski tim funkcija
Đorđe Milosavljevićautor teksta
Majkl Mikollićredatelj
Marijan Jelenićskladatelj
Luka Juričićredatelj

Tekst srpskog scenarista i dramskog pisca Đorđa Milosavljevića, nakon svjetske praizvedbe u Crnoj Gori 2009.godine, postavljen je i u Puli.

Priča je to o mladom srednjoškolskom paru koji se približava trenutku seksualnog upoznavanja. Premda oboje, u društvu poznati kao iskusni i uvijek puni priča, jedno pred drugim na koncu, moraju priznati svoje neiskustvo. Do tog trenutka iskrenosti, a ne znajući kako dijele isti problem, dogodit će se svašta. U njihovu priču, uz dvoje najboljih prijatelja, ući će i stariji brat prepun savjeta, njihov profesor nečasnih namjera, te jedna prostitutka, jedan makro, jedan pervertit i jedan diler.

Kako kažu FERR-ovci: Odabrali smo ovaj provokativan tekst jer nam je želja približiti kazalište tinejdžerskoj populaciji i progovoriti o temi koja je svakodnevna tinejdžerima, a o kojoj počesto nemaju s kim razgovarati. Mladi se u isto vrijeme boje i priželjkuju to odrastanje koje dolazi kroz seks. Netko im treba reći neke stvari. Kad već nema tko, možemo mi.

Ili, riječima dr.Slavice Ezgete, konzultanta za dječju i adolescentnu mentalnu zaštitu: Današnjim mladim ljudima je teško, bombardirani su krivim idejama i zavodljivim stavovima. Potrebno je da predstavu vide i profesori, i učenici, 8. razreda osnovne škole, i srednjoškolci, i da iskreno porazgovaraju o seksualitetu, odnosima, partnerstvu, zakonskim regulativama, alkoholizmu i utjecajima okoline.

Temom bliskom srednjoškolcima, FERR-ovci su svakako zagrebli po površini potrebe za seksualnim odgojem u srednjim školama. Hoće li to više instance prepoznati kao recept za komunikaciju s mladima, ostaje nam za saznati nekad u budućnosti.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE