Search
Close this search box.

Srce veće od ruku

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Može li se u srce 'strpati' više no što ruke mogu ponijeti? Mogu li oči 'progutati' više nego što nam život otkriva pogledu?
autorski tim funkcija
Anita Čanadikoreograf
Siniša Jakovčevićoblikovatelj svjetla
Siniša Jakovčevićoblikovatelj zvuka
Irena Vodišek Babajakostimograf
Ozren Bakotićscenograf
Elvis Bošnjakautor teksta
Trpimir Jurkićredatelj

Drama Srce veće od ruku dio je ljubavne trilogije  Elvisa Bošnjaka koju čine još drame Hajdemo skakati po tim oblacima, te Voljeni i mrtvi (prema motivima koje je 2011. snimljen igrani film „Noćni brodovi“ u režiji Igora Mirkovića), a sam autor za nju kaže da je "djelo o ekskluzivnosti vlastitih osjećaja, pa i o sebičnoj želji za posjedovanjem drugoga".

Napisana 2005. godine, priča je to o dva bračna para usred ljubavnog četverokuta, a čije međusobne odnose možda ponajbolje ilustriraju replike:

ŽENA: Sretna sam, to je strašno!
MUŽ: Zašto sam tako nesretan?

U nemogućnosti realiziranja stvarnog odnosa svaki od Bošnjakovih anti-junaka stvara potpuno imaginarni odnos, živeći više u mašti s osobom koju nemaju, nego s osobom za koju ih veže stvaran život. Kako to obično biva u životu - niti ne primjećuju da njihov partner živi isti problem i da ih više stvari veže no što ih dijeli.

U toj mreži imaginarnog i stvarnog, opsesije se pretvaraju u gubitak identiteta, kojemu jedini lijek može biti prepoznavanje stvarnih partnera...

Predstavu režira Bošnjakov dvostruki kolega - istovremeno i pisac i glumac - Trpimir Jurkić, koji o izazovima rada na Srcu kaže:

“Srce veće od ruku” krije niz “opasnosti” koje je trebalo riješiti ili spriječiti. Radnja, izlomljena u niz prizora, zbiva se u jednom danu, u različitim prostorima. Razmišljao sam i o videozidu na kojemu bi ti prostori bili prikazani, ali poslije smo zajedno došli do zaključka da je bitnije prikazati unutarnji ljudski pejzaž, muku koju likovi prolaze zbog potrage za ljubavlju. Ovdje je, najjednostavnije rečeno, riječ o bračnoj prijevari, ali djelo će pokazati kako za ljubavlju tragaju različiti ljudi".

 

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE