Naslovnica > PREDSTAVE > Redrum sessions

Redrum sessions

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Kubrickovo 'Isijavanje' svoj je plesni odgovor pronašlo u najnovijoj predstavi dance-lab collectivea.
autorski tim funkcija
Denis Pajtaklektor
Krešimir Koložikostimograf
Igor Pauškaoblikovatelj svjetla
Ana Mrakautor
Ana Mrakkoreograf
Branko Bankovićasistent koreografa
Branko Bankovićproducent
Darija Doždorautor
Darija Doždorkoreograf
Damir Šimunovićstudijski oblikovatelj zvuka
Roberta Milevojasistent koreografa
Dina Ekštajnasistent koreografa
izvođači uloge
Ana Mrak
Darija Doždor

dance_lab collective skupina je koju su, zajedno s Nensi Ukrainczyk, a koja je dosad bila i autorica većine radova iste, prije nekoliko godina osnovale autorice 'Redrum sessionsa' Darija Doždor i Ana Mrak. Darija Doždor inače je stalna članica Zagrebačkog plesnog ansambla, a Ana Mrak Studija za suvremeni ples.

Tako se SSP pojavio i kao koproducent ove predstave, čija osnovna ideja predstave je, kako kažu autori, da je 'stanje simetrije, pravilnosti, periodičnosti, praznine za svako normalno ljudsko poimanje neodrživo'. Jedan od najpoznatijih primjera umjetničkih djela koje se bave istim problemom je film Stanleya Kubricka 'Isijavanje', čiji su motivi i inspirirali 'Redrum sessions'.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=g874H2GBPlA]
scena iz 'Isijavanja'

Na koji način su su se time odlučile pozabaviti Ana Mrak i Darija Doždor, možete provjeriti u ZekaeMu, a o predstavi kažu: 'Autorice započinju svoj rad na temelju inicijalnog jedinstva njihove izvođačke, autorske i energetske pozicije. Dvojnost u ovom slučaju upućuje na simetriju, jednakost, ravnotežu. No koji su to sve parametri koji tu poziciju potvrđuju u trenutku kada moć ''isijavanja'' koja dolazi od strane gledališta prolomi svoj nečujni glas prema pozornici izgovarajući jednu jedinu riječ- ''Pleši!'' ? Odgovor se uvijek vrti u istom paradoksu: tijelo(ili tijela povezana u isti sustav) neprestano teži pravilnosti upravo onoliko koliko od nje i bježi.'

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter