Naslovnica > PREDSTAVE > Vjenčani list

Vjenčani list

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Bilo da se nalazite u Pečuhu ili Vinkovcima, Vjenčani list E. Kishona čeka vas vjerno u oba grada, i to u režiji Roberta Raponje.

Ajala se treba vjenčati za Roberta, čija majka, naravno ima određene uvjete da bi se vjenčanje uopće održalo, ali ne bi taj uvjet bio ni toliki problem da iz kibuca ne dođe Buki kojem za oko zapne, baš eto, Ajala, a da priča ne bi bila presuhonjava sa samo jednim ljubavnim trokutom, pojavit će se i određena susjeda Jaffa, kojoj Ajalin otac nije baš najodbojnija osoba.

Takav je ukratko sadržaj Vjenčanog lista, kratke priče svjetski afirmiranog izraelskog autora Eprahima Kishona, koji je u preko 60 godina aktivne spisateljske karijere stvorio opus kojim je redovito nasmijavao svoje čitatelje britkim i sarkastičnim humorom, a nema sumnje da će to činiti i dalje, bez obzira što veliki humorist s nama nije već preko 3 godine.

A jedan od tih zadovoljnih čitatelja bio je upravo i Robert Raponja koji je njegovu priču Vjenčani list odlučio adaptirati za kazalište u suradnji s Gradskim kazalištem Joza Ivakić iz Vinkovaca i Hrvatskim kazalištem iz Pečuha, a predstavu ćete, naravno, moći pogledati na obje scene.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter