Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > Opera masterclass Dunje Vejzović

Opera masterclass Dunje Vejzović

Majstorski tečaj operne interpretacije pod pedagoškim vodstvom prof. Dunje Vejzović održat će se i ove godine na Rabu, od 31. kolovoza do 13. rujna.
Share on facebook
Share on twitter

Tanja Ružđak, Mila Soldatić, Morana Pleše i Božo Lovrić iz Hrvatske, Blaž Gantar, Sebastian Podbregar, Tanja Rupnik, Marta Močnik i Maja Majcen iz Slovenije, Ulrike Andersen, Martina Langenbucher, Barbara Felicitas iz Njemačke, Susanne Hagen i Daniel Mauerhofer iz Švicarske, Junhyog Kim iz Koreje, Farida Mamedova iz Aserbaijana te Ingrid Vetlesen iz Norveške sudionici su ovogodišnjeg Majstorskog tečaja operne interpretacije pod vodstvom primadone Dunje Vejzović koji se održava na Rabu od petka 31. kolovoza.

Buduće operne zvijezde pratit će pijanisti Paul Plummer iz Londona i Paolo Troian iz Milana.

Na programu Tečaja su arije iz opera Cosi fan tutte , Zauberflöte (Mozart), Aida, Macbeth, Traviata , Falstaff (Verdi ), Carmen (Bizet), Elisir d'amore (Donizetti), Faust (Gounod), Nikola Šubić Zrinjski (Zajc), Rheingold , Tristan i Izolda (Wagner), Orfeo ed Euridice (Gluck).

Sudionici Tečaja će uz klavirsku pratnju nastupiti na koncertu 6. rujna, u 21 sat, u kinu Rab, u okviru Rapskih glazbenih večeri, a u organizaciji  Pučkog otvorenog učilišta Rab, te u suradnji s VERO Vision iz Zagreba. Rapske glazbene večeri, pa tako i ovaj koncert u Rabu podupiru Ministarstvo kulture RH, Primorsko-goranska županija, Grad Rab i Turistička zajednica Grada Raba.

Najbolji pjevači Majstorskog tečaja svoje će umijeće pokazati i 13. rujna na gala koncertu u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeciuz pratnju riječkog opernog orkestra pod ravnanjem intendantice Nade Matošević. Na koncertu će kao gosti nastupiti proslavljena primadona Melanie Diener i Hans Georg Wimmer, sudionik prošlogodišnjeg Majstorskog tečaja operne interpretacije, a izvest će ljubavni duet iz Tristana i Izolde, najavljuju iz POU Rab.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI