Micro

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Mikroskopska rock-opera koju ostvaruju pramuzička stvorenja – apsurdna, smiješna i demonska – u potrazi za zvukom koji će im utažiti primordijalnu glad.
autorski tim funkcija
Pierre Rigalautor koncepta
Pierre Rigalscenograf
Pierre Rigalkoreograf
Pierre Rigalredatelj
George Dysonoblikovatelj zvuka
Frédéric Stolloblikovatelj svjetla
Sylvie Marcuccikostimograf
Joan Cambonoblikovatelj zvuka

Predstavljen na festivalu u Avignonu 2010. godine, 'Micro' je djelo nekadašnjeg plesača u trupi Gillesa Jobina, a potom i suradnika Eurokazovoj publici dobro znanog Aureliéna Borya (‘Plan B‘, ‘Sedam dasaka varke‘, ‘Bespredmetno), danas etabliranog redatelja – Pierra Rigala. ‘Micro‘ je zapravo duhovito teatralizirani energični koncert, kojeg sam autor naziva ‘mikroskopskom rock-operom’, a u kojem osim instrumenta svira i sve ostalo – od elektronike i prostora, do objekata i tijela.

Pierre Rigal je tu u ulozi nesvakidašnjega dirigenta, orkestratora i koreografa polifonih intenziteta električnih instrumenata, usmjeren na samu fizikalnost zvuka. Rezultat je glazba, zvučnost koju ne samo da čujemo nego možemo i vidjeti kako se ona formira i producira. Koncert se gradi postupno; izvođači izvlače tonske mase iz neočekivane interakcije tijela s tijelom, tijela i instrumenta, iz grubosti i nježnosti intrumenta s drugim instrumentom.

Nadahnut ikonama rocka dvadesetog stoljeća, Rigal svojem timu muzičara (francuski bend MoonPallas), glumaca i plesača zadaje ograničene prostorne i izvedbene parametre kako bi stvorio strogo kontroliranu napetost potrebnu za skladanje muzičke i scenske dramatičnosti.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE