Search
Close this search box.

Crvenkapica

VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
U sklopu ciklusa Europskog kazališta u ZeKaeMu će se predstaviti adaptacija 'Crvenkapice' za koju je zaslužan Joël Pommerat.
autorski tim funkcija
Joël Pommeratautor teksta
Sascha Bungeredatelj
Angelika Weddescenograf
Angelika Weddekoreograf

Predstavu je po tekstu tog francuskog autora i redatelja, kojeg je zagrebačka publika imala prilike upoznati na 'Festivalu svjetskog kazališta' gdje je gostovao s komadom 'To dijete', režirao Sacha Bunge, kućni redatelj i zamjenik intendanta Theater an der Parkaue, poznatog berlinskog teatra za djecu i mlade.

Pommeratova je Crvenkapica nešto drukčija od one koju poznajemo iz bajke. U ovoj verziji ona nije više djevojčica već mlada djevojka čija majka je prezaposlena da bi se družila s njom, a odlazak djevojke u posjet bolesnoj baki u šumi obilježit će susret sa stancem, strah i usamljenost.

Joël Pommerat (1963) jedan je od malobrojnih francuskih kazalištaraca koji postavljaju vlastite komade te su priznati i kao autori i kao redatelji. Pommerat i njegova kazališna grupa Compagnie Louis Brouillard postali su međunarodno poznati po trima predstavama među kojima je upravo i 'Crvenkapica', dok su druge dvije već spomenuto 'To dijete'  i 'Trgovci' Trupa je trenutno vezana uz kazalište Petera Brooka Bouffes du Nord u Parizu.

Predstava u ZeKaeM dolazi u suradnji s Goethe-Institutom i uz pomoć Međunarodnog centra Assiteja i Epicentra.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE