Search
Close this search box.

Otvoreno kazalište ‘Jazavac’, danas ‘Kerempuh’

DATUM DOGAĐAJA:
GODINA DOGAĐAJA:
Satirički kabaret Jazavac (preimenovan 1994. u Kerempuh) otvorio je vrata 25. ožujka 1964. u Medulićevoj ulici broj 2, kao kabaret u kavani, s publikom za stolovima, gdje se poslije programa servira večera.

Prvi glumački ansambl Jazavca činili su glumci 'posuđeni' iz institucionalnih kazališta, no već nakon prvog programa formiran je prvi vlastiti kazališni ansambl, uglavnom regrutiran iz studentskog glumišta.

U dvoranu s 500 sjedala preuređenog bivšeg kina Apolo (sagrađenog 1912.) u samom centru Zagreba seli 1971., a već 1981. otvara u Draškovićevoj ulici 80 drugu scenu Vidru. Gotovo istodobno, u predvorju dvorane u Ilici pokrenuta je i Noćna scena.

Od 1976. Kazalište organizira festival Dani satire Fadila Hadžića, godišnji festival koji okuplja najbolja komediografska i satirička djela hrvatske kazališne produkcije, uz sudjelovanje istaknutih produkcija iz inozemstva.

Službena statistika kaže da je Kerempuh je u prvih 50 godina postojanja odigrao 215 premijernih naslova, a njegovih više od 20 tisuća izvedbi vidjelo je više od 6,5 milijuna gledatelja.

Galeriju forografija iz prvih pola stoljeća kazališta pronaći ćete ovdje.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE