Login za korisnike

Dance Communication Lab

Dance Communication Lab (DCL) osimišljen je u svrhu poticanja suradnje profesionalnih plesača i umjetnika drugih disciplina, a njegov su rezultat interkulturalne večeri suvremenog plesa i improvizacije.

***

Dance Communication Lab je jedna od akcija u okviru projekta Beyond Front@ koja publici omogućuje nova saznanja o plesačima i njihovu načinu rada i to pružajući uvid u često skriveni svijet stvaranja plesne kompozicije.

Projekt i akcija realiziraju se kroz suradnju plesnih umjetnika iz Austrije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Velike Britanije. Gledatelji su svjedoci rađanja plesnih ideja te njihova prerastanja u plesnu kompoziciju kroz tehniku improvizacije.

Zbivanje na sceni nije predstava; nije to konačno odabrani ‘materijal’, ali je očito da se pred publikom uživo odvija komunikacijski proces koji uključuje ples kao jezik - kao oblik komunikacije. Na pozornici pratimo multikulturalni dijalog u njegovom najdragocjenjenom i izvornom obliku.

Beyond Front@ / Bridging New Territories je projekt kojeg ostvaruju plesne organizacije iz Hrvatske, Austrije, Velike Britanije, Mađarske i Slovenije, uz partnere u Portugalu, Grčkoj, Italiji, Srbiji i Slovačkoj. Akcija Creation Beyond Front@4 osmišljena je da pruži mogućnost mladim plesačima iz zemalja partner organizacija da iskuse kreativni proces, te da im se omogući novo iskustvo rada u stranoj sredini kao i mogućnost sticanja novih iskustava kroz rad sa europskim koreografom. Ujedno, projekt ima za cilj podržati rad mladog europskog koreografa i tako pridonijeti razvoju nove generacije europskih koreografa. Partneri su koreografkinju Vania Gallu, odabrali putem međunarodnog poziva. Koreografkinja je putem audicija u Hrvatskoj, Mađarskoj, Sloveniji odabrala petoro plesača sa kojima se uputila u 8tjedni proces istraživanja i kreacije. Dijelovi radnog procesa prikazani su u okviru festivala 8. Burgenlandische Tanztage u Oberwartu, Austriji. Produkcija nakon Zagrebačkog nastupa gostuje unutar mreže zemalja partnera projekta Beyond Front@.

 Odgovori