Login za korisnike

Nau

Odnos između lika i pozadine preokupacija je najnovijeg projekta Nensi Ukrainczyk i dance_lab collectivea.

***

dance_lab collective na domaćoj se plesnoj sceni pojavio prije nekoliko godina, a s koreografijom 'BorderLines' osnivačice trupe Nensi Ukrainczyk gostovali su i na festivalu 'Aerowaves' u Londonu.

Prošlogodišnjom su predstavom 'Kič'n'sol' istraživali prenošenje filmskog medija u ples, kroz postupke paralelne montaže prikazujući život dviju domaćica i njihovih podvojenih ličnosti, dok nova predstava označava povratak konceptualno vizualnom promatranju koreografije. Autorica koncepta je opet Nensi Ukrainczyk, a kao koautorice su potpisane izvođačice predstave, iz čijih ponuđenih materijala je predstava i nastala.

O predstavi sami autori kažu sljedeće:  'Polazišna točka ove koreografije je bilo propitivanje odnosa lika i pozadine u trodimenzionalnom mediju. Pet plesača donosi pet početnih materijala koje smo obilježili kao lik, a zatim smo tražili različite teksture koje smo pridavali likovima ili ih ostavljali kao pozadinu. Iz toga su proizašle različite situacije koje su u svojoj bazi zadržale početnu ideju modificiranu do granica kad lik možemo promatrati kao pozadinu i obratno, odnosno do granica kad svi scenski elementi dolaze u obzir tog odnosa.'


Odgovori

POVEZANE VIJESTI