Naslovnica > PREDSTAVE > Djeca u igri

Djeca u igri

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
U sklopu program 29. Tjedna suvremenog plesa premijerno će biti izvedena nova predstava zagrebačkog Liberdancea, a koju koreografira gost iz Slovačke - Anton Lachký.
autorski tim funkcija
Franz von Suppè (Francesco Ezechiele Ermenegildo Cavaliere Suppè-Demelli)skladatelj
Anton Lachkykoreograf
Anton Lachkyautor
Gaetano Donizettiskladatelj
Mario Vnučecoblikovatelj svjetla
Rajko Pavlićumjetnički voditelj
Giuseppe Verdiskladatelj

Novu predstavu zagrebačkog ansambla slobodnog plesa Liberdance, koreografira gost iz inozemstva - Anton Lachký.  Domaća publika imala ga je prilike upoznati 2010. godine kad je Zagrebu gostovao s predstavom Opening Night kompanije Les SlovaKs, čiji je jedan od osnivača.

Kao i osnivač Liberdancea, Rajko Pavlić, i Lachký je u ples iniciran folklorom, no potom je dvije godine bio član kompanije Akrama Khana, a uskoro se etablirao i kao autor predstvama Blue Moon, Water in the Mind, The Trip, Twice Read, Heaven is the place  i Softandhard.

Njegov koreografski rukopis karakterizira kombiniranje folklora sa suvremenim plesom, te kontinuirano inspiriranje  fizikalnošću životinja.

Djeca u igri, kaže službena najava, "proslava su tijela koje pleše, posveta njegovoj inventivnosti i njegovoj sposobnosti da stvori izravnu komunikaciju između instinkta i djelovanja. Suština ovoga je želja da se postigne snažna fizikalnost koja naglašava ljepotu i snagu tijela u pokretu. Ideja predstave je rad s kontrastima; pronalaženje jake i snažne strane izvođača, kao i one slabije i krhke. Kako ovi ekstremi funkcioniraju i kako se međusobno hrane? Dok uobličava konture vlastite osobnosti, svaki izvođač otkriva jedinstveni govor tijela."

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE