Login za korisnike

Live to Tape, a still moving Talkshow

Miljenica zagrebačke publike Jasna Layes – Vinovrški vraća se u Zagreb novim projektom u kojem suprostavlja televiziju i kazalište.

***

Jasna Layes - Vinovrški hrvatska je koreografkinja koja već dulje vrijeme živi i radi u Berlinu, no svoje kreacije gotovo redovito predstavlja na Tjednu suvremenog plesa. Proteklih godina tako smo imali prilike gledati njezine Which Club?, i to na 24. TSP, a na 26.  izdanju istog festivala predstavila se dvostrukim projektom svoje trupe Public in Private, Under Construction, a koji se sastojao od izložbe i izvedbe uživo.

Kao i prethodni, njezin najnoviji projekt također se bavi dualitetom, i to onim doslovno sadržanim u imenu kompanije Public in private, između televizijske medijatizirane izvedbe 'uživo' i žive izvedbe u teatru.

Posrijedi je talkshow, u živo, na kazališnoj sceni. Dvoje izvođača eksperimentira s pomaknutim formatom, s različitim oblicima reprezentacije, sa prezentnošću, tei pažnjom i recepcijom publike koja  istovremeno preuzima ulogu onoga koji omogućuje, ali i onog koji ograničava.

Kako kaže službena najava:

Live to Tape izlaže strukture reprezentacije, interakcije i percepcije koje utječu na recepciju - kako u kazalištu tako i u svakodnevnom životu. Je li ono što vidimo novi, izvorno spontani proces ili je to unaprijed u detalje razrađeni show?

Realizirano uz potporu: HZT Master programa u koreografiji, Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch i kompanije Public in private.

 

autorski tim
Brandon Johnsonskladatelj
Wilma Renfordtdramaturška podrška
Florian Feiglmentor
Christiane Bergermentor
Jasna Layes - Vinovrškiautor

izvođači
Isabel Lewis
Martin Clausen

Odgovori