Login za korisnike

How not to think?

U drugom pohodu na Zagreb, Tadasu Takamine izvođače prepušta na ‘milost i nemilost’ – publici.

***

Kotraverzni japanski umjetnik Tadasu Takamine prvi je put na Queer Zagrebu gostovao 2006. godine projektom Kimura - san, koji je u festivalskim analima zabilježen kao jedan od kontroverznijih. Naime Kimura - san iliti gospodin Kimura kombinacija je performansa i videa, u kojem Takamine svog hendikepiranog prijatelja Kimura-sana dovodi do orgazma masturbacijom...

Kontroverze će, ali na posve drugi način izazvati How not to think? instalacija s performansom koji traje nekoliko sati, prilagodljiva prostorima izvedbe / predstavljanja – od galerija, do kazališnog ili muzejskog prostora. Konačni oblik iste  ovisi o suradnji lokalnih izvođača koji zajedno s Takamineom uvijek stvaraju novu verziju ovog konceptualnog rada.

Kako kaže službena najava:

Izvođači se po sceni kreću tek po nalogu gledatelja koji s njima komuniciraju putem interaktivnog zaslona koji je postavljen u gledalištu. Dok ne zaprime uputu od strane gledatelja, izvođači iza paravana na kojem se njihove kretnje ocrtavaju u igri sjene se ne pokreću.

Međutim, ta se uputa može sastojati od samo jedne riječi koju će oni slobodno interpretirati i time se performans gradi u dijalogu interpretacije s obje strane: izvođači tumače upute, a gledatelji siluete koje se ocrtavaju na poleđini paravana.

Publika slobodno može ulaziti i izlaziti dok traje izvedba.

autorski tim
Tadasu Takamineautor koncepta
Junji Nakaueoblikovatelj sustava


Odgovori

POVEZANE VIJESTI