Login za korisnike

_replacements for Years of refusal

Fragmenti privatnog utopljeni u glazbu iluzionistička su gozba na koju vas poziva – Irena Čurik.

***

Nakon Disleksije i Sutra, Sutra i treći autorski projekt Irene Čurik istraživačkog je karaktera. Nastavljajući se poigravati granicom između improvizacije i izvedbe prema zadanom predlošku, Čurik ovaj put propituje i formu glazbenog teatra te njegove iluzionističke korjene.

_replacements for Years of refusal nastao je na jednomjesečnom rezidencijalnom programu u Tanzfabriku Berlin, Ufferstudios, o čemu smo vam pisali ovdje, a njegovih četvero izvođača, mahom plesnih umjetnika, s berlinskom adresom, porijeklom je iz raznih dijelova svijeta.

Kako kaže sama autorica:

"Predstava se događa iz kolaža privatnih fragmenata sačinjenih od uspomena, napuštenih tijela, bivših života, odbačenih koncepata i potrganih iluzija. Iluzija koje su izgubile moći kojima su nas štitile.  Pa moramo naći neke nove, putujući refleksijom sadašnjeg trenutka, trenutka izvedbe. Nešto je ceremonijalno u tome. Na neki je način veoma slično ceremoniji zaštite od zlih uroka, ili pak zlih vilenjaka, tvrde naime da ako dobre vile i postoje, onda sigurno nisu u šumi. Prije ulaska u šumu se uvijek treba zaštititi. Čudne stvari su se događale."

Predstava „_replacements for Years of refusal“ dio je međunarodnog projekta APAP – Performing Europe (kojeg podupire Europska komisija u sklopu Programa Kultura 2007.-2013.) i izvodi se na engleskom jeziku.


Odgovori

POVEZANE VIJESTI