Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Recepti za glumce koji umiru od gladi

Recepti za glumce koji umiru od gladi

Kako preživjeti u krizi i jesti kad ste bez posla pitao se davne 1967. godine i izvjesni hollywoodski glumac. Rezultat je kultna kuharica iz naslova koja na čak 103 stranice donosi najnevjerojatnije recepte.
Share on facebook
Share on twitter

Preživljavanje kao predstava u više činova, koja se događa po cijelom svijetu uvijek i - opet - okvir je unutar kojeg je Victor Izay široj publici posve nepoznat filmski i TV glumac smjestio svoju, danas kultnu kuharicu Recipes for Starving Actors.

Objavljena 1967. ista na 103 stranice uz ilustracije, takođe glumca, Arthura Goulda, donosi savjete o kuhanju, začinima i kuharskom priboru, ali i recepte za sve od - napitaka do doserta, uz opaske poput one 'gljive, ako si ih možete priuštiti'.

Osim što je na umu imao financijsku situaciju svojih potencijalnih čitatelja, Izay je očito, bio uvjeren kako nema tog jela kojem malo alkohola ne može pomoći, pa su rijetki recpeti u knjizi - 'bezalkoholni'.

Jedan od najbizarnijih onaj je pod naslovom Danish helper, sastojci kojeg su: 3 jaja, 3 limenke piva, 50 grama šećera i - muškatni oraščić. Recept pak glasi ovako:

U tavi zagrijte pivo skoro do vrenja. U posebnoj posudi istucite žumanjke sa šećerom dok smjesa ne bude pjenušava, a potom u nju dolijte malo vrućeg piva. Dobro promiješajte, a zatim ulijte u tavu s pivom. Uz stalno miješanje, održavajte na laganoj vatri 5 minuta. Ulijte u vruće šalice. Pospite muškatnim oraščićem. Poslužite vrelo. Dostatno za 4 do 6 serviranja.

Vjerujemo da je iz navedenog jasno zašto je Recipes for Starving Actors iznimno teško naći, no određeni broj second-hand primjeraka pojavljuje se s vremena na vrijeme na Amazonu i eBayu. Svoj možete potražiti ovdje.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE