Login za korisnike

Blink

U suradnji ZPA sa francuskom koreografkinjom Martine Pisani, nastala je predstava koju biste mogli propustiti ako trepnete…

***

Blink je plesna predstava za koju koncept i koreografiju potpisuje Martine Pisani, već poznata zagrebačkoj publici jer je nedavno na 9. Platformi mladih koreografa gostovala s predstavom Sans koja je izvedena i na Festivalu plesa i neverbalnoga kazališta u Svetvičentu.

Blink je napravljena u sklopu većeg projekta pod nazivom 'Running times'  koji obuhvaća ciklus od pet predstava,  a autorica ih planira realizirati u toku dvije godine. Prva predstava projekta izvedena je  2007. g.  u Bologni pod nazivom  Road Along Untitled Moments. Cijeli projekt tematski povezuje vrijeme, odnosno protok vremena, a polazišni materijali za projekt su djela filozofa H. BergsonaG. Deluezea.

Osim koreografkinje Martine Pisani i njezinog asistenta Théa Kooijmana, ostatak tima koji radi na predstavi je iz Zagreba - dramaturgiju potpisuje Saša Božić, a većina plesača i plesačica je iz Zagrebačkog plesnog ansambla.


Odgovori