Blink

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
U suradnji ZPA sa francuskom koreografkinjom Martine Pisani, nastala je predstava koju biste mogli propustiti ako trepnete...
autorski tim funkcija
Theo Kooijmanasistent koreografa
Martine Pisaniautor
Martine Pisanikoreograf
Saša Božićdramaturg

Blink je plesna predstava za koju koncept i koreografiju potpisuje Martine Pisani, već poznata zagrebačkoj publici jer je nedavno na 9. Platformi mladih koreografa gostovala s predstavom Sans koja je izvedena i na Festivalu plesa i neverbalnoga kazališta u Svetvičentu.

Blink je napravljena u sklopu većeg projekta pod nazivom 'Running times'  koji obuhvaća ciklus od pet predstava,  a autorica ih planira realizirati u toku dvije godine. Prva predstava projekta izvedena je  2007. g.  u Bologni pod nazivom  Road Along Untitled Moments. Cijeli projekt tematski povezuje vrijeme, odnosno protok vremena, a polazišni materijali za projekt su djela filozofa H. BergsonaG. Deluezea.

Osim koreografkinje Martine Pisani i njezinog asistenta Théa Kooijmana, ostatak tima koji radi na predstavi je iz Zagreba - dramaturgiju potpisuje Saša Božić, a većina plesača i plesačica je iz Zagrebačkog plesnog ansambla.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter