Naslovnica > PREDSTAVE > Kabaret kod veselih muškaraca

Kabaret kod veselih muškaraca

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
KAbaret kod veselih muškaraca ili pak komaraca, tu je da vas - zabavi.
"Posao teatra, kao i ostalih umjetnosti, oduvijek je bio zabaviti ljude. Ta zadaća uvijek je teatru pribavljala posebno dostojanstvo i nikakva legitimacija osim ove nije mu potrebna, ova dakako bezuvjetno.", zapisao je jednom ni manje ni više nego Bertolt Brecht.
Vodeći se tom njegovom mišlju, u Kazalištu Virovitica  odlučili su se napraviti predstavu koja će publiku prije svega - zabaviti. Jer kako kažu:
Pučko zabavljačko kazalište ako je doista kazalište oduvijek je bilo djelotvornije od teatra skrivenoga iza tradicije i zadanog ugleda, jednostavno zato  što je živahnije, neopterećeno stegama obzira i obraća se širem gledateljstvu, kratko rečeno demokratičnije je.
Nesklonost prema pučkom kazalištu nedvojbeno počiva na krivim i antikazališnim pretpostavkama. Bezbroj  bezvrijednih drama i tragedija napisano je i izvedeno u protekla dva tisućljeća.“Velike istine“ ionako su odavno potrošene a one “male“ tinjaju u svakoj dobroj predstavi.
Okružju pučkog teatra već više od sto godina pripada i kabaret. Zapravo o kabaretu se malo zna jer ga po starom običaju rado podcjenjujemo. Kabaret je kazališna forma koja svakako na najizravniji i najprihvatljiviji način demistificira i demantira ili potvrđuje “velike istine“ zabavljajući pri tom gledatelje kroz pjesmu, ples i glumu.
Ovaj naš kabaret progovorit će o temama koje su oduvijek bile  pa su tako i danas sastavni dio naših života ... ljubav … politika… život sam i … ne, ne, ne smrt… i opet ljubav… pomalo lokalan, pomalo globalan ali svakako aktualan i nadamo se zabavan.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter