Naslovnica > PREDSTAVE > Kabaret kod veselih muškaraca

Kabaret kod veselih muškaraca

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
KAbaret kod veselih muškaraca ili pak komaraca, tu je da vas - zabavi.
autorski tim funkcija
Dean Premrlskladatelj
Mihael Kurjančićskladatelj
Nenad Koržinekskladatelj
Vanda Grbakostimograf
Draško Zidarredatelj
Draško Zidarscenograf
Damir Gvojićoblikovatelj svjetla
izvođači uloge
Draško ZidarCreutzfeldt
Goran KošiParkinson
Igor GolubAlzheimer
Mihael KurjančićDečko
"Posao teatra, kao i ostalih umjetnosti, oduvijek je bio zabaviti ljude. Ta zadaća uvijek je teatru pribavljala posebno dostojanstvo i nikakva legitimacija osim ove nije mu potrebna, ova dakako bezuvjetno.", zapisao je jednom ni manje ni više nego Bertolt Brecht.
Vodeći se tom njegovom mišlju, u Kazalištu Virovitica  odlučili su se napraviti predstavu koja će publiku prije svega - zabaviti. Jer kako kažu:
Pučko zabavljačko kazalište ako je doista kazalište oduvijek je bilo djelotvornije od teatra skrivenoga iza tradicije i zadanog ugleda, jednostavno zato  što je živahnije, neopterećeno stegama obzira i obraća se širem gledateljstvu, kratko rečeno demokratičnije je.
Nesklonost prema pučkom kazalištu nedvojbeno počiva na krivim i antikazališnim pretpostavkama. Bezbroj  bezvrijednih drama i tragedija napisano je i izvedeno u protekla dva tisućljeća.“Velike istine“ ionako su odavno potrošene a one “male“ tinjaju u svakoj dobroj predstavi.
Okružju pučkog teatra već više od sto godina pripada i kabaret. Zapravo o kabaretu se malo zna jer ga po starom običaju rado podcjenjujemo. Kabaret je kazališna forma koja svakako na najizravniji i najprihvatljiviji način demistificira i demantira ili potvrđuje “velike istine“ zabavljajući pri tom gledatelje kroz pjesmu, ples i glumu.
Ovaj naš kabaret progovorit će o temama koje su oduvijek bile  pa su tako i danas sastavni dio naših života ... ljubav … politika… život sam i … ne, ne, ne smrt… i opet ljubav… pomalo lokalan, pomalo globalan ali svakako aktualan i nadamo se zabavan.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE