Naslovnica > PREDSTAVE > Kič’n’sol

Kič’n’sol

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Dance_lab_collective započinje novu fazu svojih istraživanja pokušavajući primjeniti filmska izražajna sredstva na - ples.
autorski tim funkcija
H.C. Boxerskladatelj
Anita Wardskladatelj
Minaskladatelj
Alena Orovićkostimograf
Nensi Ukrainczykautor
Nensi Ukrainczykkoreograf

Kič 'n' Sol prvi je u nizu od 3 projekta kojim započinje nova faza u radu dance_lab_collectivea, u kojoj se žele istražiti mogućnosti povezivanja plesnog medija s filmskim medijem i prenijeti filmski postupci oblikovanja u medij plesa.

Tematski, predstava se bavi jednim posve običnim danom u životima domaćica Zorice F. i Berte P., a pokušava ga ispričati primjenjujući princip paralelne montaže. Prostor prati tematske pomake kroz dan te se radnja odigrava u apstraktno naznačenoj kuhinji koja se transformira u nekoliko navrata, odražavajući nutarnja stanja i maštanja kućanica, tako da u jednom trenu može postati morska plaža, a u drugom prostor oltara.

Kako kaže autorica: 's druge strane, svaka od plesačica ima svoj podvojeni lik koji je uvijek s njom prisutan na sceni te od početka do samog kraja ne znamo koja je plesačica vanjsko, a koja unutarnje lice kućanice. To dupliciranje likova asocijacijski priziva nekoliko klišejiziranih polariteta u kojima se svi ponekad prepoznajemo.'

Odgovori