Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Dubrovnik Shakespeare Festival

Dubrovnik Shakespeare Festival

Domaća festivalska ponuda ovog će se proljeća još jednom povećati. Stiže prvo izdanje manifestacije iz naslova.
Share on facebook
Share on twitter

Dubrovnik Shakespeare Festival je, kažu organizatori,  festival "dramske i scenske umjetnosti i dvojezičnog kazališta", a održavat će se od 30. travnja do 06. svibnja.

U svojoj debitantskoj godini Dubrovnik Shakespeare Festival najavljuje 3 dramske izvedbe i jedan koncert:

kazališna skupina redateljice Irine Brook, kćeri daleko poznatijeg Petera Brooka, otvorit će ovogodišnji Festival  predstavom San ljetne noći, a slijede Exitova uspješnica SHAKEspeare na EXit, te monodrama Odisej kazališta Ad Infinitum. 

Sve navedene izvedbe održat će se u kazalištu Marina Držića, dok će ona posljednja, Just Floyd, zapravo koncert  tribute banda, biti u Culture Clubu Revelin.

U popratnom programu će pak ruski umjetnik baziran u Berlinu i New Yorku, Genia Chef, slikati portret Williama Shakespearea na platnu veličine 2m x 2m, ispod trijema palače Sponza, dok će partneri Festivala, Kinematografi Dubrovnik prikazivatti  filmove novije produkcije koji su nastali "po uzoru i motivima na Shakespeareova djela".

Festival nudi i jednu radionicu za učenike osnovnih i srednjih, a koju će voditi osnivač londonske skupine Performance Exchange, Daniel Foley.

Dubrovnik Shakespeare Festival na kojem će, eto, biti izvedeno samo jedno Shakespeareovo djelo te jedan pastiche njegovih drama, 'čedo' je Michaela Lederera, Amerikanca vrlo šarene i ne naročito impresivne biografije.

Iako gospodin Lederer u svom priopćenju ističe kako je siguran da će festival biti značajan doprinos gradskoj kulturnoj ponudi, bude li imalo nalik na službene festivalske web stranice, to će se obećanje teško ispuniti.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE