Login za korisnike

Cirkus kurioziteta

Performans francuskog dvojica o trudnicama koje žongliraju sa sjekirama pokraj svoje male daščere na periferiji grada, pogledajte na ovogodišnjem Festivalu novog cirkusa.

***

Jean Alexandre i Elodie dvojac su koji čini performersku skupinu Makadam Kanibal, čije umjetničke preokupacije sežu od body arta do različitih vrsta cirkuskih tehnika, koje se vješto isprepliću jedna s drugom, i iz čije razorne kaotičnosti nerijetko proizlaze bizarni, socijalno orijentirani performansi.

Alexandre, koji je dugo vremena živio kao beskućnik, i Elodie, kojoj je dugogdišnji posao bio rad s hendikepiranom djecom,  za početnu točku ove izvedbe uzeli su temu doma i obitelji, pa tako na maloj daščari koja  predstavlja dom ovog dvojca, stoji natpis- ulaz strogo zabranjen. Zašto bi ulaz u siromašnu daščaru upitne vrijednosti ikada trebao biti strogo zabranjen, da li bi trudne žene trebale žonglirati s sjekirama i čemu zapravo služe kondomi, tek su neka od pitanja koje Madam Kanibal pokušava postaviti, upozoravajući pritom na apsurdnost svakodnevnice u kojoj živimo.

Predstavu pod nazivom Cirkus kurioziteta možete pogledati na ovogodišnjem Festivalu novog cirkusa.


Odgovori

POVEZANE VIJESTI