Naslovnica > PREDSTAVE > BorderLines II

BorderLines II

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Nensi Ukrainczyk predstavlja drugi dio projekta iz 2006. godine, a ukojem produkcijske mogućnosti izravno utječu na - kompoziciju.
autorski tim funkcija
Anastazija Prišlinkostimograf
Vladimira Šančićkostimograf
Dora Đurkesacscenografija
Nensi Ukrainczykkoreograf

Hrvatska koreografkinja Nensi Ukrainczyk rođena je u Zagrebu, a nakon završene Škole za ritmiku i ples Ane Maletić (danas Škola suvremenog plesa Ane Maletić) u Zagrebu, upisuje Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD) smjer koreografija. Pri završetku studija usavršava se na Tisch School for Performing Arts u New Yorku zatim kao stipendistica danceWEB-a te sudjeluje u šestmjesečnom koreografsko-istraživačkom programu ex.e.r.ce u Montpellieru, Francuska.

Tijekom i nakon studija koreografira kraće koreografske kompozicije od kojih su dvije nagrađene prvim mjestom na natjecanju mladih koreografa u Burghausenu, Njemačka.

2003. vraća se u Zagreb gdje nastavlja svoj koreografski i pedagoški rad. Jedna je od osnivačica i umjetnička voditeljica umjetničke organizacije dance_lab collective s kojim je ostvarila nekoliko projekata od kojih je ‘BorderLines’ izveden na Aerowaves festivalu u Londonu 2006 ., a godinu dana kasnije i na Hrvatskoj koreograskoj platformi Tjedna suvremenog plesa.

BorderLines II nastavak je tog projekta, no u njemu koreografkinja 'barata' s devet, a ne kao izvorno s 3, plesačice, što bitno mijenja prostor i kompoziciju. Naime, u pitannju je plesna kompozicija u kojoj se želi proniknuti u kontinuum vremena. Prostorno ograničene izvođačice na licu mjesta odabiru trenutke u kojima će donijeti minimalne promjene u hodanju, te uz izrazitu koncentraciju, nakon dvadesetpetminutnog hodanja i pravi trenutak da iz njega iziđu.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter