Login za korisnike

Hocus – Pocus

Domaća rock-opera nadnaravne tematike, na scenu HNK Varaždin dovodi lasere i specijalne efekte, ali i niz imena domaćih talent show produkcija.

***

Mladi violinist, skladatelj i dirigent Igor Tatarević, po drugi je put udružio je snage s libretistom  Ivanom Ivicom Krajačem, a sve ne bi li na domaće scene nakon dugo vremena doveli praizvedbu jedne - rock opere.

Isti je dvojac naime, već surađivao 2008. na projektu disco-opere, nazvane - D.I.S.C.O., a najnoviji im je projekt 'Hocus-Pocus - Priča iz Freakwoodske šume'. Po srijedi je projekt kojim se u kazalište želi vratiti obiteljska publika i dokazati da se kazalište može nositi s 'čudima tehnologije' kakva je televizija ili današnji visoko-budgetni holivudski spektakli.

No, za tu su se 'borbu' autori osim laserskima i specijalnim efektima 'oboružali' i - estradom, pa galvne uloge u ovoj domaćoj rock-operi pjevaju Žanemari Lalić i Emina Arapović, te kako se ističe u promotivnim materijalima: "sudionik finalnih emisija showa RTL-a, Hrvatska traži zvijezdu – Taher Sanuri", i "pobjednica prve finalne večeri na Dori – Doris Teur". Je li to baš pravi put za povratak, a još više za zadržavanje mlade publike u kazalištu - ocijenit će publika, kojoj se pak nudi slijedeća priča:

Princ Agaton i njegov sluga Cherubin jednog dana za vrijeme lova sretnu vilu Zla – Daliu u koju se princ Agaton na prvi pogled zaljubi. Princ uz pomoć čarobnjaka Valpurga i dobrih vila – Valpurge, Lilliane i Vivianne pokušava osvojiti Dalijino srce i dokazati joj da u svakom zlu ima dobra, te da i u njenom mračnom srcu ima mjesta za ljubav...

Predstava nastaje u koprodukciji HNK Varaždin i umjetničke organizacije 'Točka na i', a režiju potpisuje Iva Srnec.

autorski tim
Igor Tatarevićautor
Ivan Ivica Krajačautor libreta

izvođači
Ana FortunaValpurga, vila Dobra
Dino JelusićCherubin, prinčev pobočnik
Doris TeurLilliana, pratilja dobre vile Valpurge
Emina ArapovićDalia, vila Zla
Ivan Mihaljevićprinc Agaton
Lucija KumićVivianna, pratilja dobre vile Valpurge
Lukrecija OreškiLilliana, pratilja dobre vile Valpurge
Matea GorišekValpurga, vila Dobra
Taher Sanuriprinc Agaton
Tina BilankovVivianna, pratilja dobre vile Valpurge
Veselin Krstovskičarobnjak Valpurgo
Vjekoslav VostrelCherubin, prinčev pobočnik
Žanamari LalićDalia, vila Zla
Zlatko Grljušićčarobnjak Valpurgo

Odgovori