Zrcalo

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: , ,
OCJENA PUBLIKE:
12345
Nakon plesnog sola inpiriranog poezijom Sylvie Plath, Irena Mikec zrcali vlastitu koreografiju u paru s Inom Sladić.
autorski tim funkcija
Milan Kovačevićoblikovatelj svjetla
Irena Mikeckoreograf
Danko Stjepanovićfotograf
Andrej Vučenović-Mirčevdramaturg
izvođači uloge
Ina Sladić
Irena Mikec

Irena Mikec završila je Školu suvremenog plesa Ane Maletić, a obrazovanje nastavila na Modern Theater Dance Departement na Theaterschool u Amsterdamu. Tijekom školovanja surađivala je s koreografima kao što su  Maria Ines Villasmil, Piet Rogie, Bruno Listopad, Paul Selwyn Norton, Goran Turnšek, Stephanie Cumming, Maja Delak, Gerszon Peter Kovacz, Masimilliano Volpini...

2008. vraća se u Zagreb gdje nastavlja djelovati kao plesačica, plesna pedagoginja i koreografkinja, a domaću ju je publika imala prilike vidjeti u predstavama MonsterTamer , Saloma, Moje ime je Nitko te autorskom solu Ariel.

Njezin najnoviji projekt duet je Zrcalo u kojem se plesno zrcali s Inom Sladić.

Službena najava kaže:

Rekreirajući i dekonstruirajući imaginarnu topografiju sjećanja, Irena Mikec i Ina Sladić plesnim duetom Zrcalo utjelovljuju kompleksne semantičke relacije između subjekta i objekta, identiteta i Drugog, pogleda i dodira, lica i dvojnika. Gledatelji bivaju suočeni s dinamičnim transformacijama tijela, čiji se pokreti simetrično udvajaju, ali i groteskno razilaze, tako da se oprisutnjivanje identiteta događa kao afirmacija paradoksa i nesvodivih razlika. Zahvaljujući ovim performativnim oscilacijama otvara se asocijativni prostor u kojem Zrcalo postaje intrigantna koreografska fantazija o: prijelazu na drugu stranu, pogledu s leđa, dlanu kao memoriji, snu u budućnosti i smrti kao sjeni bez lica.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE