Login za korisnike

Insightinside/ Back to the Roots/ Symphonie pour une dissolution

Dancetarium s tri kraće koreografije tri mlade umjetnice različitih poetika, iz Luksemburga i Francuske, zatvorit će ovogodišnju 9. Platformu mladih koreografa.

***

Ovogodišnju Platformu mladih koreografa zatvara prezentacija pod nazivom Dancetarium i to s tri produkcije mladih luksemburških i francuskih umjetnica, odnosno  Anne-Mareike Hess, Tanie Soubry i Camille Mute.

Prva koreografija na rasporedu jest ona Anne-Mareike Hess, koja je nastala na rezidencijalnom boravku u Bacau, Rumunjskoj, zajedno s umjetnicima Céline Bräuni iz Njemačke i Marca Lohra iz Danske. Insightinside se bavi nemogučnošću komunikacije između dvoje ljudi, u kojem se razgovor percipira kao duboko kompleksna i intimna radnja koja uvijek rezultira diskrepancijom u značenjima i na jednoj i na drugoj strani.

Druga na raspredu je Tania Soubry sa svojim solom pod nazivom Back to the Roots with Jimmy. Soubry je diplomantica Eksperimantelne plesne akademije u Salzburgu i Labanovog cantra u Londonu, a njezina najnovija koreografija bavi se procesom separacije i segregacije jedne indivudue, te zatim povratka u njeno povezano i zdravo prirodno stanje.

Zadnja na rasporedu je koreografija francuske umjetnice Camille Mutel, koja u svom solu Symphonie pour une dissolution /naslovna/, pokušava prazninu, perforaciju i prekid kao umjetničku temu vidjeti kroz prizmu erotizma, s naglaskom na ženstvenosti i zavođenju. Mutel kao veliku inspiraciju u svom radu navodi Buto ples, koji najčešće kombinira s improvizacijom.

autorski tim
Anne-Mareike Hesskoreograf
Tania Soubrykoreograf
Camille Mutelkoreograf
Karim Saoudioblikovatelj svjetla
Marie Drachoblikovatelj svjetla
Brice Durandoblikovatelj svjetla
Marc Lohroblikovatelj zvuka
Serge Tonnaroblikovatelj zvuka
Marco Pujoloblikovatelj zvuka

izvođači
Anne-Mareike Hess
Camille Mutel
Celine Braunig
Tania Soubry

Odgovori

POVEZANE VIJESTI