Login za korisnike

Green Wedding Queer Zagreb

Zagrebački Queer, posvećen mračnijim temama ipak je odlučio završiti u nešto veselijem tonu – pozivaju vas na proslavu. Tj., budimo precizni, vjenčanje.

***

Što se dogodi kad se sretnu i zaljube bivša porno zvijezda koja je u međuvremenu postala poznata doktorica seksologije, radikalna feministkinja te umjetnica i poznata vizualna umjetnica koja se bavi politikom i seksualnošću? Projekt, naravno.

Njih dvije zovu se Annie Sprinkle i Elizabeth Stephens, a jedan od brojnih njihovih zajedničkih projekata kojim slave ljubav (vlastitu i sve druge) zamišljen je kao sedmogodišnji performans inspiriran s '14 Years of Living Art' Linde M. Montano.

U tih sedam godina, od kojih je svaka posvećena jednoj boji, umjetnice po nekoliko puta obavljaju ceremoniju vjenčanja uz nazočnost prijatelja i drugih dragih uzvanika. Vrlo često su prijatelji zaslužni i za izgled ceremonije, a zagrebačka verzija posvećena je zelenoj boji. 2008., ili zelena godina, godina je ljubavi, susosjećanja i srca.

Projekt u cijelosti zove se The Love Art Laboratory i 'nastao je kao odgovor na ratno nasilje, pokret koji se protivi istospolnim brakovima i prevalentne kulture cinizma', kažu umjetnice. 'Nadamo se da će Love Art Lab pomoći da svijet postane mjesto koje je zabavnije, tolerantnije, više seksi i ispunjeno ljubavlju.'

Na zagrebačku zelenu svadbu su pozvani svi oni koji to žele, a umjetnice inzistiraju da ne primaju materijalne darove, već pozivaju ljude da sudjeluju u stvaranju svadbe, pri čemu će im pomoći i Mario Kovač.

Svadba će ujedno označiti i završetak ovogodišnjeg Queera.

autorski tim
Annie Sprinkleautor
Elizabeth Stephensautor


Odgovori

POVEZANE VIJESTI