Jerk

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Queer Zagreb prezentira vam kolaboraciju Dennisa Coopera, Giselle Vienne i Johnathana Capdeviellea, ili drugim riječima, lutkarsku predstavu na koju nipošto ne želite dovesti vašu djecu.
autorski tim funkcija
Dennis Cooperautor
Dennis Cooperdramaturg
Dennis Cooperzvučna snimka
Dorothéa Vienne Polakkostimograf
Dorothéa Vienne Polaklutke
Marino Marchandkostimograf
Babeth Martinkostimograf
Gisèle Viennelutke
Paul Pzvučna snimka
Emmelene Landonprevoditelj
Gisèle Vienneredatelj
Stephen O’Malleyscenograf
Stephen O’Malleyscenograf
Peter Rehbergskladatelj
El Mundo Frio of Corruptedskladatelj
Patrick Riouoblikovatelj svjetla
izvođači uloge
Jonathan Capdevielle

Iako njegova popularnost u, primarno, europskim kazališnim krugovima sve više dolazi do izražaja, Dennis Cooper ipak priznaje – theatre is not his thing! Ono, kaže Cooper, uvijek dolazi nekako posredno i u kolaboracijama, nikad izravno od njega. Pa iako ga se smatra jednim od istaknutijih performera na suvremenoj kazališnoj queer sceni, Cooper je prvenstvno odan svojoj spisateljskoj karijeri. Pjesnik, romanopisac, urednik, kritičar, i naravno istaknuti bloger, na kojeg su najveći utjecaj ostavila djela Arthura Rimbauda i Marquisa de Sadea, poznat je po svom crnohumornom, eksplicitnom i provokativnom stilu, pa tako niti njegova kolaboracija s interdisciplinarnim američkim umjetnikom Naylandeom Blakeom na tekstu Jerk ne odskače puno od toga.

Jerk je priča o Davidu Brooksu, doživotnom zatvoreniku, koji svoju kaznu odrađuje zbog mučnih i krvavih seksualnih ubojstava koje je počinio nad dvadesetsedmoricom dječaka između 1970. i 1973. godine. Da bi Brooks lakše došao do suočavanja s krvoločnim djelima koje je počinio, on se bavi – lutkarstvom. Izvodivši lutkarske predstave koje tematiziraju ova krvoločna ubojstva, i to pred studentima psihologije lokalnog fakulteta, Brooksova predstava gravitira na granici između stvarnosti i fantazije, humora i patologije, a činjenica da je bazirana na stvarnim događajima, odnosno stravičnim ubojstvima koja je uz pomoć Brooksa i Elmer Wayne Henleya počinio serijski ubojica Dean Corll (Houston Mass Murders ) u Texasu, garantira više nego dovoljan poziv za posjet ovoj, u svakom slučaju, nekonvencionalnoj zatvorskoj ćeliji.

Predstavu je režirala francuska umjetnica Giselle Vienne, dramaturgiju potpisuje sam Dennis Cooper, a mračnu lutkarsku predstavu izvodi Jonathan Capdevielle.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=CgOoYmRfSvA]

Dennis Cooper

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE