Login za korisnike

Clandestino

Brazilski autorski trojac odgovora na nevoljkost brazilskih vlasti da financiraju suvremeni ples, te postavlja pitanja o strategijama preživljavanja koje umjetnici moraju usvojiti…

***

Brazilski umjetnički trojac koji se sastoji od plesača/koreografa Ângela Madureire i Ane Caterine Vieire te vizualne umjetnice Juliane Auguste Vieire, u Zagrebu će se predstaviti s dva projekta. O jednom smo već pisali, jer su umjetnici pozvali svoje hrvatske kolege da se u njega uključe, a drugi je plesna predstava 'Clandestino'.

'Clandestino' je nastao kao odgovor na nevoljkost brazilskih vlasti da financiraju suvremeni ples, te postavlja pitanja o strategijama preživljavanja koje umjetnici moraju usvojiti, kao i o tome je li razumijevanje pretpostavka za korištenje neke ideje.

Da bi olakšali razumijevanje, odnosno komunikaciju, koriste vokabular popularnih plesova, izmiješan i izmijenjen prema osobnom  (i raznolikom!) backgroundu dvoje koreografa, a sve to zapakirali su uz dozu humora.

Najsuptilniji queer na ovogodišnjem festivalu, kako kažu organizatori, upravo je potvrda queera – neopasno i nenasilno, ali subverzivno...


Odgovori

POVEZANE VIJESTI