Naslovnica > PREDSTAVE > Urge / O Lungo Drom / Fijis

Urge / O Lungo Drom / Fijis

GODINA:
NAZIV IZVORNIKA: , ,
OCJENA PUBLIKE:
12345
Brazilsko-britanski koroegraf već je poznat hrvatskoj publici, a na Queeru predstavlja svoje tri kratke koreografije.
autorski tim funkcija
Jean Abreuautor
Jean Abreukoreograf
Eleonore Valerekoreograf
Lee Spareyoblikovatelj zvuka
Sarah Gilmartinoblikovatelj svjetla
David Holmesoblikovatelj svjetla
Niel Kaczorskladatelj
Jera Samsomskladatelj
Peter Mcgrainskladatelj
Juan Gabrielskladatelj
John Metcalfskladatelj
Diarmid Scrimshawmontaža
Attab Haddadskladatelj
Tony Woodkostimograf
izvođači uloge
Attab Haddadglazbenik - oud i cajon
Eleonore Valere
Jean Abreu

Brazilskom koreografu Jeanu Abreu ovo nije prvi posjet Hrvatskoj: ljetos je već gostovao na Festivalu plesa i neverbalnog teatra u Svetvinčentu s predstavom 'Aequus', a na Queeru se predstavlja ranijim radovima Urge, O Lungo Drom i Fijis.

'O Lungo Drom' je koreografov prvi samostalni rad, solo u kojem istražuje svoj identitet i osjećaj pripadnosti nasuprot svijetu koji je u neprestanom pokretu. Solo je nastao 2004.

Iste godine koreografirao je i 'Urge', duet koji se bavi jazom između racija i primarnih nagona i potreba, te postavlja pitanje tko ili što zapravo upravlja nama.

'Fijis', kojim će se zaokružiti ovaj plesni triptih, trio je vezan uz običaje, jedinstvenu kulturu i rituale otoka Polinezije, čijem području rubno pripada i naslovno otočje (nalazi se na granici Melanezije i Polinezije), a govori o putovanju na izmišljeno mjesto. Koreografija je iz 2005., a premijeru je imala na poznatom Dance Umbrella festivalu u Londonu.

Abreaua danas smatraju jednim od najdarovitijih mladih koreografa u Velikoj Britaniji, gdje živi i radi, a na njegov rad jednako je utjecalo obrazovanje u Laban Centreu, kao i prošlost bavljenja latinoameričkim plesovima. 2004. postao je Associate Artist u londonskoj kući posvećenoj suvremenom plesu - The Placeu, nakon što je za njih koreografirao Urge, kao jedan od dvadesetak mladih umjetnika kojima je The Place ponudio svojevrsnu produkcijsku podršku.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE