Login za korisnike

Mala tragedija

Neke ptice umiru pjevajući, a neke plešući uz pomoć speleologa i koreografkinje Marije Ščekić.

***

Marija Ščekić na domaćoj plesnoj sceni zauzima posebno mjesto, jer svakim svojim projektom radikalno proširuje broj disciplina u kojima nalazi suradnike. Nakon 'Sjene' za koju je 2006. godine osvojila Nagradu hrvatskog glumišta, u Modulaciji... je surađivala sa ekolozima i bavila se eholociranjem, za Human Error suradnike je našla na polju medicine, filozofije, teologije i interaktivnih medija...
Mala tragedija, pak, nastaje temeljem kompozicije za solo klavir autora Zorana Šćekića o ptici koja umire, a u suradnji sa speleologom Ivicom Radićem.
Po srijedi je, tvrdi službena najava: "izazovan, riskantan i tehnički vrlo zahtjevan projekt koji na jedinstven i inovativan način koristi scenski prostor", od ostalih plesnih predstava razlikuje se po tome što autorica "u predstavi primjenjuje  neuobičajene zakonitosti pokreta tijela u prostoru. Integralni dio koreografije su elementi slobodnog pada, leta, distorzije i koordinacije tijela kakve autorica do sada nije koristila u svom uobičajenom plesnom vokabularu i kakvi su rijetko viđeni u plesnom teatru.
autorski tim
Saša Bogojevićoblikovanje svjetla
Majda Džanićanimacija
Ranko Šajfarsampling
Bojan Markičevićrigging (alpinizam)
Ivica Radićrigging (alpinizam)
Mihaela Županićkostimograf
Marija Šćekićautor

izvođači
Marija Šćekić

Odgovori

POVEZANE VIJESTI