Search
Close this search box.

Omaggio a Bach / Cantata

PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Vodeća suvremenom plesu posvećena talijanska trupa, Aterballetto, gostuje na 24.TSP, 6.6. u 14 & 19.30h na sceni HNK.
autorski tim funkcija
Carlo Cerrioblikovanje svjetla
Johann Sebastian Bachskladatelj
Mauro Bigonzettiautor
Mauro Bigonzettikoreograf

 

Aterballetto je talijanska trupa suvremenog plesa osnovana 1979. sa sjedištem u Reggio Emilia, vodeća produkcijska trupa u Italiji i također prva talijanska stalna plesna trupa neovisna o nekoj opernoj kući.
Trupu je osnovao i prvih 20 godina vodio Amedeo Amodio, a tijekom tog razdoblja Aterballetto je izgradio značajan repertoar uključujući djela samog Amedea Amodia, ali i velikih svjetskih koreografa kao što su G.Tetley, A. Ailey, L. Childs, G. Balanchine, K. McMillan, A. Tudor, J. Limon, H. Van Manen, L. Massine, D. Parsons i M. Béjart. Od 1997. umjetnički ravnatelj trupe i njezin koreograf je Mauro Bigonzetti.

O 250. obljetnici smrti Johanna Sebastiana Bacha, Mauro Bigonzetti kreirao je koreografiju kojom odaje osobnu počast velikom skladatelju.Geometrijskom i arhitektonskom perfekcijom, interpretira Bachov glazbeni univerzum izražavajući ravnotežu između ljudskog i transcedentalnog. Intimne atmosfere pretapaju se u kolektivne trenutke stvarajući tako idealno i simboličko putovanje kroz neke od najpoznatijih Bachovih skladbi, uključujući i jednu u izvornoj interpretaciji Glenna Goulda.

‘Cantata’ je koreografija koja pršti tipičnim živim bojama juga Italije. Njezine strastvene i organske geste prizivaju Mediteran i divlju ljepotu. ‘Cantata’ odaje počast talijanskoj kulturi i glazbenoj tradiciji, snažno isprepletenom kombinacijom plesa i glazbe, a istovremeno istražujući razna lica odnosa između žene i muškarca: zavođenje, strast, svađe, ljubomoru.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE