Login za korisnike

b (kao znak za snizilicu)

Što se zapravo snižava notacijom iz naslova pitanje je koje će odgovor dobiti tek – izvedbom.

***

Autorski trojac Sandro Siljan, Nenad Sinkauz i Petra Hrašćanec na 7. Velesajmu kulture predstavio je work in progress b (kao znak za snizilicu), najavivši ga ta riječima:

Ovo je projekt koji tematizira upotrebu tehnike i virtuoznost u plesu i glazbi. Najprije smo o svemu samo razgovarali, a onda je netko predložio da razgovor preselimo na pozornicu.  Na pozornici se nismo baš razumjeli, a nismo si htijeli lagati pa smo krenuli ispočetka.

b (kao znak za snizilicu) je work in progress za koji se nezna gdje i kada je točno započeo, a tehnika i virtuoznost su samo isprika da bi imali o čemu pričati.

Work in progress u međuvremenu je postao predstava s ponešto izmjenjenim autorskim timom u kojem je ulogu dramaturga preuzeo Saša Božić, koji o cijelom projektu kaže:

B (kao znak za snizilicu) je plesno-glazbeno događanje koje za svoj izvedbeni modus uzima odnos glazbe kao izvedbene forme i plesa kao izvođačke prakse koji supostojeći zajedno na sceni formiraju duet. Ovaj duet je zapravo razgovor umjetnika u vlastitom mediju izražavanja, prilikom kojeg se raslojavaju i suprotstavljaju pojedine specifičnosti žive izvedbe plesa i glazbe. Ideja o zajedničkom bivanju na sceni temelji se na proučavanju praksi zajedništva. Uspostavljanje pa i razvoj svake scene inicira otvorenost nekog novog oblika socijalnog dijaloga, između umjetnika, ali i između oruđa njihove prakse. To se zajedništvo u nizu scena raspravlja kroz rad na uspostavi zajedničkog ritma, tjelesnih gesti i prakticiranje Meisner vježbi pred publikom.

 Odnos medija (umjetnika) niti u jednom trenutku ne predlaže dominaciju jednog medija (plesanja na glazbu, sviranja za ples) već pokušava stvoriti kompaktnu cjelinu dueta.  

autorski tim
Dario Novosel oblikovatelj svjetla
Martina Kenjifotograf
Davorka Begovićproducent
Danko Stjepanovićfotograf
Nenad Sinkauzautor
Petra Hrašćanecautor
Saša Božićoblikovatelj svjetla

izvođači
Nenad Sinkauz
Petra Hrašćanec

Odgovori