N

OCJENA PUBLIKE:
12345
Proslavljeni francuski koreograf albanskog podrijetla, Angelin Preljocaj i njegov Balet, stari su znanci domaće publike jer su s ‘Posvećenjem proljeća’ nastupili na 19. Tjednu suvremenog plesa.
autorski tim funkcija
Dany Lévêquekoreolog
DoDes’Kadenmotion capture
Ulf Langheinrichoblikovanje zvuka
Kurt Hentschlägeroblikovanje svjetla
Kurt Hentschlägerscenograf
Kurt Hentschlägeroblikovanje zvuka
Granular Synthesisskladatelj
Martine Hayerkostimograf
Angelin Preljocajkoreograf
Angelin Preljocajkostimograf

Njihovo novo gostovanje u sklopu ciklusa Europskog kazališta u ZKM, također organizira HIPP, kao svojevrsni uvod u ovogodišnji, 24. Tjedan. Balet Preljocaj ovaj put stiže s projektom ‘N’, o kojem sam koreograf kaže:

‘To je ‘maskirani naslov’ koji namjerno ne izražava o čemu djelo govori, jer se bavi neizgovorivim, onim što je nemoguće opisati’. Patnja, razdiranje, mučenje, poniženje… tijelo kao primarni vektor poništavanja i destrukcije. Iako vam se ovo što govorimo čini nestvarnim i dalekim zapravo je vrlo blisko i iznimno stvarno. Proteže se kroz vrijeme od iskona do danas, neprekidno, dosežući pri tom užarene vrhunce nevolje. To je sila s kojom se može mjeriti samo naša nevjerica’.

Dodajmo ovome svemu još podatak da su za ‘N’ Balet Preljocaj udružili snage s multimedijalnim umjetničkim kolektivom ‘Granular Synthesis’, a koji čine Ulf Langheinrich i Kurt Hentschlager. Riječ je o dvojcu specijaliziranom za kreiranje kompletnih audiovizualnih apstrakcija, i to korištenjem digitalne sinteze zvuka i slike, ali ne i materijala iz realnog svijeta.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE