Naslovnica > PREDSTAVE > Bespredmetno

Bespredmetno

PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Aurélien Bory i Compagnie 111 na Eurokaz se vraćaju treći put! U svojoj novoj predstavi istražuju mogu li ljudi i strojevi ostvariti komunikaciju.
autorski tim funkcija
Sylvie Marcuccikostimograf
Tristan Baudoinprogramer robota
Pierre Dequivrescenograf
Joan Cambonskladatelj
Arno Veyratoblikovatelj svjetla
Stéphane Leyoblikovatelj zvuka
Aurélien Boryredatelj
Aurélien Boryautor
izvođači uloge
Olivier Alenda
Olivier Boyer

Aurélien Bory na prošlogodišnjem je Eurokazu gostovao s predstavom Sedam dasaka varke. Ove godine dolazi s predstavom Bespredmetno ili Sans Objet, u kojoj istražuje može li se golema robotska ruka koja se rabi u automobilskoj industriji iskoristiti i na neki drugačiji način...

Robot izvan tvornice gubi smisao, svoju funkciju. Postaje bespredmetnim. Na sceni mu Bory želi naći novi smisao. Dva plesača ulaze u interakciju s robotom i pokušavaju započeti neku vrstu dijaloga. Predstava 'Bespredmetno' istražuje granice živog i neživog, čovjeka i tehnologije.

Ponašanje robota u novom kontekstu nije izmjenjeno, njegove mehaničke kvalitete, snaga i brutalnost, čak i nasilje njegovih pokreta koji su pomalo ratoborni, ostaju netaknuti. Ovdje su čovjek i robot partneri. Važno je njihovo zbližavanje i uspostavljanje kontakta.

Compagnie 111 osnovali su 1999. Aurélien Bory i Olivier Alenda. Pridružili su im se još i Stéphane Ley i Arno Veyrat. Zajedno su napravili trilogiju (IJK, Plan B i Plus Ou Moins L’infini) koja se bavila prostorom i njegovim dimenzijama. Plan B je 2004. gostovao na Eurokazu, a Plus Ou Moins L’infini 2008. na BITEF-u.

Boryjev način rada spaja kazalište, ples, glazbu, cirkus i vizualnu umjetnost. Osim trilogije o prostoru koju je napravio sa Compagnie 111, Bory je sa koreografom Pierreom Rigalom napravio predstave Erection (2003) i Arrêts de jeu (2006). Sans Objet je Boryjev najnoviji rad.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE