Login za korisnike

Love Fire

Upućenijima je dovoljno reći – Yasmeen Godder istražuje romantiku. Ostalima – pak – ne propustiti ni pod koju cijenu!.

***

Supr-star izarelske plesne scene, dobitnica njujorške nagrade Bessie, i miljenica zagrebačke publike, Yasmeen Godder, na ovogodišnjem Tjednu suvremenog plesa gostuje s dvije predstave. Prva je Singuar Sensation a druga Love Fire i svaka se na svoj način bave - ushitom. No, dok Singular... kako mu i ime kaže - traži the ushit, Love Fire se bavi onim - ljubavnim.

Svoju Love Fire Yasmeen Godder izvodi uz soundtrack poznatih klasičnih valcera, od Šostakoviča do Straussa, prelomljen kroz vrlo osobnu i privatnu prizmu i u želji da njime bude dirnuta i ispunjena, a da ga ne osuđuje. Budući joj je i kulturalno i osobno ta glazba daleka, rezultat je kompleksno i duhovito putovanje različitim shvaćanjima pojma ‘romantično’. Godder istražuje želju da se zaljubi, izgubi kontrolu, bude transformirana i obuzeta strašću, i sve to kroz fizičke i plastične slike koje daju novo viđenje stereotipima muškog i ženskog identiteta i ulogama koje igramo u međusobnim odnosima.

Ovom predstavom Godder nastavlja svoju dugogodišnju suradnju s dramaturgom Itzikom Giuliom, te plesačem Eranom Shannyem. No , ovo je prvi put da joj je suradnik vizualni umjetnik Yochai Matos, dobro poznat u Tel-Avivu podjednako po svom gerilskom uličnom radu kao i brojnim galerijskim izložbama, i koji će na kraju izvedbe na nju odgovoriti performativno-vizualnom instalacijom.


[bez naslova, Yochai Matos; Video Loop]

autorski tim
Arnold Schönbergsladatelj
Itzik Giulidramaturg
Inbal Lieblichkostimograf
Eran Shannykostimograf
Yochai Matosautor florescentne instalacije
Eyal Shindlermontažer zvuka
Jean Sibeliusskladatelj
Aram Iljič Hačaturjanskladatelj
Uri Rubinsteinoblikovatelj svjetla
Yasmeen Godderkoreograf
Frédéric François Chopinskladatelj
Dmitrij Šostakovičskladatelj
Petar Iljič Čajkovskiskladatelj
Johann Strauss ml.skladatelj

izvođači
Eran Shanny
Yasmeen Godder
Yochai Matos

Odgovori