Login za korisnike

Duet012

Rosana Hribar i Gregor Luštek nude vam treću plesnu inventuru svoje 12 godina duge poslovne i privatne veze. Na Tjednu suvremenog plesa.

***

Predstava Duet 012 podnaslovljena Različitost mišljenja je čudesna! priča je o dvanaest godina dugom profesionalnom i intimnom odnosu dvoje zrelih plesnih umjetnika, Rosane Hribar i Gregora Lušteka. Igrajući se paletom pročišćenih emotivnih situacija u prostoru trajne tranzicije između klasične i suvremene plesne estetike, autori iskreno pričaju svoje životne priče na sceni i to isključivo jezikom plesa.

Duet 012 je dio serije uspješnih plesnih dueta koju su Rosana i Gregor počeli stvarati na osmu obljetnicu svojeg zajedničkog (plesnog i privatnog) puta. Nakon uspješnog početka (duet naslovljen 8 godina osvojio je 1. nagradu na Međunarodnom koreografskom natjecanju u Beogradu), uslijedio je duet 10 godina kojim su osvojili 2. nagradu žirija i kritike na Međunarodnom koreografskom natjecanju u Hannoveru, 2. nagradu na Međunarodnom koreografskom natjecanju u Ludwigshafenu i nagradu Povodni mož. Duet 012 je pak u travnju ove godine osvojio 2. nagradu kritike na već spomenutom natjecanju u Hannoveru. Rosana i Gregor dobili su i prestižnu Trdinovu nagradu za svoja doprinos i postignuća u suvremenom plesu..

Rosana i Gregor su članovi Plesnog Teatra Ljubljana.

autorski tim
Živa Breceljproducent
Dan Dskladatelj
Rosana Hribarkoreograf
DJ Jamirkoskladatelj
Gregor Luštekkoreograf

izvođači
Gregor Luštek
Rosana Hribar

Odgovori