Naslovnica > PREDSTAVE > Duet012

Duet012

OCJENA PUBLIKE:
12345
Rosana Hribar i Gregor Luštek nude vam treću plesnu inventuru svoje 12 godina duge poslovne i privatne veze. Na Tjednu suvremenog plesa.
autorski tim funkcija
Živa Breceljproducent
Dan Dskladatelj
Rosana Hribarkoreograf
DJ Jamirkoskladatelj
Gregor Luštekkoreograf
izvođači uloge
Gregor Luštek
Rosana Hribar

Predstava Duet 012 podnaslovljena Različitost mišljenja je čudesna! priča je o dvanaest godina dugom profesionalnom i intimnom odnosu dvoje zrelih plesnih umjetnika, Rosane Hribar i Gregora Lušteka. Igrajući se paletom pročišćenih emotivnih situacija u prostoru trajne tranzicije između klasične i suvremene plesne estetike, autori iskreno pričaju svoje životne priče na sceni i to isključivo jezikom plesa.

Duet 012 je dio serije uspješnih plesnih dueta koju su Rosana i Gregor počeli stvarati na osmu obljetnicu svojeg zajedničkog (plesnog i privatnog) puta. Nakon uspješnog početka (duet naslovljen 8 godina osvojio je 1. nagradu na Međunarodnom koreografskom natjecanju u Beogradu), uslijedio je duet 10 godina kojim su osvojili 2. nagradu žirija i kritike na Međunarodnom koreografskom natjecanju u Hannoveru, 2. nagradu na Međunarodnom koreografskom natjecanju u Ludwigshafenu i nagradu Povodni mož. Duet 012 je pak u travnju ove godine osvojio 2. nagradu kritike na već spomenutom natjecanju u Hannoveru. Rosana i Gregor dobili su i prestižnu Trdinovu nagradu za svoja doprinos i postignuća u suvremenom plesu..

Rosana i Gregor su članovi Plesnog Teatra Ljubljana.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE